Cykelpass 100 km

Igår var det lördag och alltså dags för ett långpass. Eftersom jag löpt sparsamt denna vecka och benen visat tecken på bättring ville jag inte riskera något genom att köra långpasset i form av löpning. Istället plockade jag fram cykeln och tänkte köra ett pass på minst 80 km eller ungefär 3 timmar.

Det blev lite längre. Det kändes så pass lätt ännu när jag cyklat i 3 timmar att jag ännu beslutade mig för att cykla ytterligare en timme. Den sista timmen blev dock väldigt jobbig då jag förutom energi- och vätskebrist fick en våldsam motvind på hemvägen från Laihela.

Det var inte riktigt samma sköna känsla som efter ett genomfört långpass med löpning. Men som alternativpass var detta en bra genomkörare.

PicsArt_1402812456132
Eftersom jag glömde att köpa energigel på veckoslutshandeln tänkte jag plocka med mig det som blev över av fredagsgodiset som färdkost. Något som jag naturligtvis glömde hem på bordet när jag gav mig iväg. Då jag även glömde att plocka med mig vatten blev det lite jobbigt i slutfasen av långpasset. Ett långpass på 4 timmar utan energitillskott är inte att rekommendera…

cykelpass spånbana
Jag började långpasset med att cykla iväg till närmaste spånbana i Gerby och körde där intervaller på 5×2 km.

cykelpass stenhaga infjärden

Vidare till nästa motionsslinga vid Infjärden/Stenhaga som byggts ut lite den senaste tiden. Jag tog 3 varv på denna. Väldigt utmanande bana med rätt höga backar.

cykelpass bostadsområden
Sedan cyklade jag genom några nya bostadsområden i Vasa för att hämta lite inspiration. Det gäller att kombinera nytta med nöje under dessa långpass. 🙂

bostadsområde böle

En massa nybyggen vid Böle.

cykelpass mot laihia

Vidare mot Laihela. Fint väder, men hade glömt ännu en sak, nämligen solskyddet. Tur att jag inte bränner mig så lätt med tanke på hur solen stekte mig på nosen.

cykelpass laihia centrum
Full fart i Laihia centrum. Hemvägen blev riktigt jobbig med motvind hela vägen.

cykelpass 100 km resultat
Resultatet från gårdagens långpass på cykel.

PicsArt_1402812370405
Höjdpunkten hittills under VM-turneringen utspelade sig på natten till söndag med matchen England-Italien. Jag somnade dock redan 21.30 på lördagskvällen och kollade matchen när jag vaknade kl. 6.00 istället. Ett upplägg som jag troligen kommer att köra med hela VM-turneringen.

PicsArt_1402812623901
Ett nytt favoritvin som vi införskaffade till helgen. Jag gillar starka, varma och robusta viner och detta har just alla de egenskaper som jag söker hos ett vin.

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *