Bra flyt i träningen denna vecka

Jag är på väg mot ännu en utmärkt träningsvecka. På tisdagen körde jag ett tempopass 12 km på 47:12, vilket blir en snittfart på 3:56 min./km och idag var blev det 10 km på 37:44. Det innebär en snittfart på 3:46 min./km.

Även om jag kört kvalitetspassen på löpband denna vecka tycker jag mig märka att jag utvecklats rätt ordentligt som löpare i jämförelse med tidigare år. Den största skillnaden är att jag känner mig starkare än på mycket länge, utan att för den delen ha blivit tyngre i steget. Jag har varit rätt noggrann denna höst med att inte göra några onödiga styrkeövningar som jag inte har någon nytta av som löpare och det verkar ha gett resultat. Att jag dessutom systematiskt utökat antalet övningar på mina svagare kroppsdelar har gjort att jag känner att det är bättre balans i kroppen och följaktligen känner jag mig mer mångsidig som löpare.

Att jag kör i så mycket hårdare farter än vad som finns i mitt träningsprogram har delvis att göra med att jag gjort löppassen på löparmattan, men också med det faktum att jag kan springa avslappnat i dessa farter. Idag började jag i en fart på 15,5 km/h de första 6 kilometrarna och ökade sedan till 16 km/h. När det var 1,5 km kvar ökade jag till 17 km/h. Under hela sträckan kunde jag springa avslappnat och kontrollerat.

Nu gäller det att stretcha lite innan läggdags. En sak som det gäller att vänja sig vid nu när det snart igen är dags att kliva in i jobblivet är sömnrutinerna, alltså att gå och lägga sig tidigare. Nu har det gått bra att ta sig en tupplur varje eftermiddag, men det blir betydligt svårare om ett par veckor.

Träningen denna vecka:

Måndag 15.12:

Distanspass 15 km utomhus

Tisdag 16.12:

Uppvärmning 3 km, tempopass 12 km 47:12, nedjoggning 2 km + styrka 60 min. (Wasa Sports Club)

Onsdag 17.12:

Återhämtande löppass 15 km utomhus + styrka 60 min. (WSC)

Torsdag 18.12:

3 km uppvärmning, tempopass 10 km 37:44, nedjoggning 2 km + 45 min. styrka (WSC)

 

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *