Bra början på veckan

Sedan jag senast uppdaterade bloggen har det hänt rätt mycket i mitt liv, vilket även min blogginaktivitet vittnar om. I söndags lade vi hela dagen på att gå på olika lägenhetsvisningar och hittade som tur var en ny och fräsch stor tvåa som vi flyttar in i de närmaste veckorna. Denna gång blir det på hyra ett tag eftersom jag inte orkar påbörja en ny köpprocess genast efter försäljningen av min nuvarande lägenhet.

I träningsväg har det känts rätt hyfsat denna vecka. På söndagen var jag tvungen till vila eftersom febern igen gjorde sig påmind, vilket i sig inte var någon katastrof eftersom jag annars också var rätt sliten efter en lång dag av lägenhetsvisningar.

Denna vecka började vi med en länk på 11,5 km och sedan core-övningar på gymmet. På tisdagen körde vi intervaller 4x1km på spånbana med 4,6km uppvärming och 3 km nedjoggning, totalt blev det ca. 13 km med mellanjoggningen. Idag drog vi sedan en länk på 11,5 km i 4,30-4,50-tempo. Med “vi” menar jag att även syrran har deltagit i träningarna.

Det mest positiva med träningarna hittills denna vecka har varit att de genomförts nästan helt utan smärta. Jag har försökt vara proaktiv och kyla ned yttersidan av knät genast efter genomförd träning och sedan stretcha ordentligt. Hittills verkar det att ha funkat…

Annars kan jag väl inte säga att formen är den bästa. Intervallen som jag drog igår är den första efter att jag officiellt avslutade säsongen 1:a September. Det märks minsann att jag är ringrostig just nu även om det alltid är tuffare med intervaller i terräng med en massa backar.

Jag kan trösta mig med att det är en lång väg fram till att följande säsong drar igång och att jag nog borde ha alla möjligheter att träna mig i skick innan följande maratonlopp som är planerat till 1.6.2013. Det är dock fullt möjligt att jag hittar ett till lopp att delta i innan, i så fall bör det vara i någon trevlig europeisk stad som t.ex. Paris i April…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *