Benen fungerar igen!

Igår blev det två lugna löppass på 5 och 8 km samt lite styrketräning för mage och rygg. De två träningspassen för att öka blodtillströmningen i musklerna i kombination med den antiinflammatoriska kuren verkar att ha gjort gott för mina ben eftersom jag nu på morgonen kunde springa helt normalt igen. Igår hade jag så sjuka ben både på morgonen och kvällen att det var helt omöjligt att få någon fart på benen.

harmonisk morgonlöpning
Lugnt och harmoniskt under morgonpasset.

I jämförelse med gårdagens träningspass var det stora kontraster. Inte bara det att mina ben fungerade igen, utan även vädret visade sig från sin bästa sida. Solen lyste redan kl. 5.00 när jag vaknade och det gjorde sitt till för att få extra motivation att bege sig ut på morgonlänken.

Som alltid numera begav jag mig ut på fastande mage och jag drack endast en kaffekopp innan jag kl. 5.15 drog iväg på min morgonlänk. Det är en härlig känsla att märka att både benen och kroppen i övrigt blivit vana med att kunna springa på tom mage. Förutom att det gör gott för fettförbränning och viktminskning så är det även ett utmärkt sätt att öva kroppen på att använda fett som bränsle under ett maratonlopp då man i allmänhet är rätt tömd på kolhydrater på morgonkvisten.

Ett bevis på att kroppen blivit duktigare på detta och att de morgonpass jag dragit under våren gett resultat är det faktum att jag aldrig kom in i någon vägg under lördagens maratonlopp i Stockholm. Naturligtvis fick jag sjuka och trötta ben under slutdelen av loppet. Men under mina två maratonlopp som jag sprang ifjol var jag även mentalt helt slut efter 30 km och sprang halvt medvetslös den sista sträckan. Nu var jag helt klar i huvudet ända tills jag passerade mållinjen och kunde tänka över min löpstrategi ännu efter löpta 40 km.

Morgonens löppass kunde jag dra i relativt gott tempo för att vara ett morgonpass. Jag var stundvis nere i farter på 4:30 min./km, men det är alltför hårt för att vara ett morgonpass och jag saktade rätt omgående ner till farter runt 5:10 min./km. Det är helt onödigt att stressa benen och kroppen med dylika farter ännu i detta skede efter fullgjort maratonlopp.

Ikväll blir det ännu ett kortare löppass på ungefär 10 km och lite styrketräning i Wasa Sports Club.

klocka 6.6
Kl. 5.15 var jag färdig att bege mig ut på mitt morgonpass.

voltarenkur
Gårdagens kur med antiinflammatoriskt i kombination med lätta länkar verkar att ha gjort gott för mina ben.

motionsspår 2 6.6
Det blir mycket löpning på mjukt underlag just nu. I morse sprang jag vid Vasklots motionsspår.

morgonvy 6.6
Varmt och vackert nu på morgonen.

morgonpass 6.6
Jag fick även in lite gräslöpning på mitt morgonpass.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *