Behandling av benhinneinflammation

I ett av gårdagens inlägg refererade jag till en youtube-video om hur man behandlar benhinneinflammation. Jag har som ni kanske märkt försökt med nästan alla behandlingsformer som finns för att bli av med denna envisa åkomma. Det har främst handlat om stretching, kylning med ispåse och isbad, antiinflammatoriska läkemedel samt massage. Jag har även varit på röntgen för att utesluta att det handlar om en stressfraktur. De senaste veckorna har jag varit på Lpg-behandling, en behandling som jag ännu går på en gång i veckan.

Jag har besökt tre olika läkare, ett par fysioterapeuter och massörer. Alla av dem har varit duktiga och har framfört sina synpunkter på skadan främst utifrån sina egna erfarenheter av dylika skador. Ingen av dem har dock nämnt den behandlingsmetod som jag hittade via Youtube som går ut på att man står på en golfboll och masserar främst nedanför stortån. Det kan tyckas lite märkligt att inte någon av experterna nämnt denna behandlingsmetod med tanke på att alla varit rörande överens om att de nerver som går under foten har en direkt inverkan på de sjuka benhinnorna högre upp på benet.

Genast när jag påbörjade behandlingen med en gummitaggboll som jag hade hemma märkte jag hur det stramade till i hela benet. Det märktes verkligen hur fruktansvärt ömt jag hade under många olika punkter på foten. Delvis kan detta naturligtvis förklaras av att jag endast kört med mina nya skoinlägg i ca. 3 veckor, men jag märkte även att det direkt påverkade de spänningar som jag hade efter hela benet och som beror på min benhinneinflammation.

Nu är jag inte helt återställd ännu och det återstår ännu att se ifall denna metod är lösningen på mina skadeproblem. Men utifrån mina första erfarenheter av den för mig nya behandlingsformen verkar det lovande. Idag var jag även och skaffade golfbollar. Det gör ännu mer ont med golfboll eftersom man slipper mycket djupare in i foten med denna än med den gummitaggboll som jag har använt under veckoslutet.

Här är den youtube-video som jag refererat till:

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Jonas

    Skall definitivt testa detta. Har extrema problem med shin splints som kostar 450 kr behandlingen!

    1. says: Benny

      Det tycker jag du skall göra! Men för mig personligen har det fungerat ännu bättre med en mjuk “taggboll” än med en golfboll. Det verkar som att golfbollen går lite väl djupt in i foten… Faktum är att efter jag regelbundet började massera under foten med taggbollen försvann mina problem efter ett tag. Det kan ju tänkas att det tog ett tag innan min skoinlägg började ha effekt också… Jag skall posta ett inlägg med en bra stretching samt den boll jag använder antingen idag eller imorgon…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *