Barcelona nästa!

Som jag spekulerade tidigare har jag äntligen anmält mig till Barcelona Marathon 17.3.2013. De många positiva omdömena om loppet i kombination med tidpunkten för loppet gjorde att jag valde Barcelona denna vår.

Loppet är lite väl tidigt på året för att jaga ett personbästa, men det är ändå en perfekt starttidpunkt på den nya säsongen. Jag har ingen aning om jag är i form för att sikta in mig på tider kring 2:40-2:45 redan i det skedet av säsongen, men ifall jag känner mig i den formen har de faktiskt en farthållare ända ner till 2:45. Jag känner mig väldigt lockad att följa med denna farthållare oavsett min form. Det sägs att banan är rätt flack och snabb vilket ger en bra förutsättningar för en bra start på den nya säsongen.

En annan mycket bra sak som jag märkte när jag kollade upp evenemangen i Barcelona under veckan är att FC Barcelona har hemmamatch mot Rayo Vallecano på kvällen samma dag som maratonloppet. Det borde inte bli några problem att hinna på matchen eftersom maratonloppet startar så tidigt som 9.45 på morgonen.

Nu återstår bara att boka flyg och hotell. Det är just denna del som brukar förorsaka de största problemen i samband med maratonresor och övriga resor för den delen också. Framförallt är det flygförbindelserna som gör att man förbannar det faktum att man bor i Vasa, även om jag annars trivs väldigt utmärkt i staden. Troligtvis blir det så att vi anländer dagen innan maratonloppet och stannar i staden ungefär en vecka.

Hittills är jag nu anmäld till 2 maratonlopp nästa år då jag även anmält mig till Stockholm Marathon 1.6.2013.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *