Backlöpning 9x400m./30min.

Man kan inte direkt säga att jag jublade i högan sky idag över att få träna i finska vinterförhållanden igen. Visserligen i soligt väder, men att igen bli tvungen att akta sina steg för att undvika att halka tar bort en hel del från glädjen att springa. Från att igår ha tränat i +15 grader till dagens -5 grader kan även göra en hel del gällande ens träningsmotivation ifall man som jag hatar kyla.

backlöpning i barcelona
Backlöpning på barmark i Barcelona-en riktig lyx

Om man skall ta fasta på det positiva med träningspasset så hade jag trots allt en riktigt bra träningsmotivation igen, vilket kan te sig märkligt med tanke på mitt eget misslyckande i Barcelona Marathon. Den främsta orsaken till detta är säkert min syrras suveräna lopp i Barcelona. Det känns verkligen som att även jag fått mer självförtroende av hennes framsteg som maratonlöpare, delvis kanske på grund av att även hon hade skadebekymmer ifjol och lyckades komma tillbaka på detta sätt.

Jag har varit rätt gnällig över mina skadebekymmer nu på vintern. Man skall dock komma ihåg att min skada ändå inte är lika allvarlig som syrrans skada ifjol, vilket nu kanske gjort att jag återfått en del tro på att det kommer att lösa sig för mig ännu i år.

Där är även det andra positiva ämnet att ta fasta på från dagens träningspass. Benet kändes faktiskt helt bra idag. Jag har ännu under vissa träningspass en rätt ordentlig smärta i benet, men dessa smärtor har i alla fall blivit mer hanterbara på senaste tiden genom massage under foten med golfboll samt stretching.

Idag var det alltså backlöpning på schemat. Jag började med en uppvärmning på 4,6 km. Därefter började jag med mina backintervaller i en flack backe som är 400 meter lång. Jag försökte hålla tempot ungefär på 3:50 min./km, vilket är en rätt lämplig fart att hålla i dagens läge under mina långa backintervaller om jag vill hålla mig ifrån att dra på mig mjölksyra i benen.

Eftersom jag vill kunna dra några hårda pass ännu denna vecka försöker jag undvika att ta det sista ur kroppen för att klara detta. Det krävs bra planering för att få det bästa ut av sin träning när man har flera semesterdagar i följd.

Totalt blev det 9 stycken 400-meters intervaller och drygt 6 km backlöpning idag. Jag avslutade passet med en nedjoggning på 4 km. Totalt blev det alltså 14,6 km löpning idag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *