Backlöpning 7x350m.+ 4x250m.

Idag hade jag endast ett träningspass på schemat, vilket var backintervaller i både flack och brant backe. Förra veckan drog vi drygt 6 km backlöpning med 7×350 m. i flack backe och 2×250 m. i brant backe. Därför siktade jag idag på att öka på mängden en aning under dagens pass med backlöpning.

backlöpning 11.4.2013

Jag började passet med en uppvärmning på 4,5 km i strax under 5:00 min./km. Även om jag vilat i drygt ett dygn kan jag inte säga att det kändes direkt lätt under uppvärmningen. Benen kändes tunga och jag hade svårt att hitta rytmen i löpningen. Att uppvärmningen känns tung behöver dock inte betyda att själva kvalitetspartiet under passet går dåligt när man väl kör igång. Därför beslutade jag mig för att köra på i enlighet med mina planer.

Efter lite löpskolningsövningar drog jag igång med mitt backpass. Överraskande nog kändes det helt bra att dra backintervallerna idag. Jag höll ungefär samma tempo som under förra torsdagens backintervaller med farter mellan 3:40-3:55 min./km under de flacka backintervallerna och mellan 3:20-3:30 under de branta backintervallerna. Totalt fick jag ihop drygt 7 km backintervaller på min Polar gps-klocka, medan min Garmin gps visade 7,5 km. Eftersom jag är en försiktig typ valde jag min vana trogen att utgå från det blygsammare resultatet.

Det är lite märkligt hur samma sträcka kan visa så olika resultat på två olika modeller av gps pulsklockor. Orsaken är troligen att Garmins gps-klockor inte riktigt hänger med vid intervallträning. Jag har i flera omgångar konstaterat att min Polar-klocka är betydligt mer responsiv, dvs. den reagerar betydligt snabbare vid fartändringar. Det positiva är i alla fall att de visar ungefär samma längd och fart under pass med jämnhård fart, vilket betyder att jag kan använda vilken som helst av dem under mina långpass.

Jag avslutade passet med en stegrande nedjoggning på 5,5 km med början från 4:55 min./km den första kilometern och 4:15 på den sista kilometern. Totalt fick jag alltså ihop 17 kilometer löpning idag.

Imorgon har jag planerat in två stycken återhämtande löppass samt lite styrketräning.

PicsArt_1365701310671_20130411202905931
Idag lunchade jag med mamma, syrran och hennes sambo vid Kantarellis. Mamma var på besök i staden eftersom hon och syrran är på väg till Mallorca idag. Kantarellis har stadens finaste utrymmen för lunchande, även om bilderna inte direkt avspeglar stämningen. Av rätterna ovan rekommenderar jag speciellt ostsoppan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *