Backintervaller i busväder

Dagens backintervaller drogs i ett väder som påminde väldigt mycket om det vi hade under fjolårets Stockholm Marathon. Det var ösregn under nästan hela träningspasset. Vinden var dessutom tidvis väldigt hård och gjorde att alla kläder genast blev genomblöta. Eftersom det regnat hela dagen fanns det stora vattenpölar överallt som gjorde att skorna var genomblöta redan några hundra meter in på träningspasset.

backlöpning 18.4.2013

I dessa stunder är det väldigt nyttigt att ha genomlevt ett maratonlopp i motsvarande förhållanden. Annars vet jag inte om jag ens kommit mig iväg på dagens träningspass.

Det mest positiva för dagen var att jag kände att mitt löpsteg äntligen börjar stämma. Det driv som jag saknat i steget hittills under året verkar att ha återvänt och det kändes som att både ben och överkropp samarbetade för att föra mig framåt. Jag vet inte om detta har något att göra med att jag den senaste tiden satsat en hel del på stretching och styrketräning eller om min kropp helt enkelt behövt den här tiden för att komma i löpskick.

Jag började med en uppvärmning på 5 km och lite löpskolning. Efter detta drog jag 7×400 meter i flack backe på ungefär 1:35 per intervall eller ett tempo på 3:45-3:55 min./km. Jag avslutade passet med 5×250 meter i brant backe på 55 sekunder per intervall eller i ett tempo på ungefär 3:30 min./km. Totalt blev det drygt 8 km backlöpning idag.

Jag tog verkligen det sista ur kroppen under dagens pass. Delvis beror det säkert på det odrägliga vädret med hård vind och regn. Att jag var genomblöt och kall påverkade kanske inte så mycket intervall-delen av träningspasset, men efter att jag stannat upp och skulle dra igång med nedjoggningen var kroppen såpass stel att det kändes omöjligt att få fart på kroppen igen.

När jag skulle påbörja min sedvanliga fartökning under nedjoggningsskedet kände jag inte ens av min rumpa eller mina händer. Såpass nedkylda var dessa kroppsdelar. I ett sådant tillstånd kändes det lite väl riskfyllt att försöka sig på någon fartökning och jag nöjde mig istället med ett riktigt lugnt tempo på runt 5:30 min./km på min 5 km långa nedjoggning. Totalt fick jag ihop 18 km löpning idag.

Efter passet gjorde vi bananplättar med blåbärs-havre smoothie. Det är sällan mat smakar så bra som det gjorde efter detta pass!

PicsArt_1366309506326
Bananplättar och blåbärs-havresmoothie

Jag har inga bilder av vädret för dagen, men det påminde väldigt mycket om det vi hade ifjol på Stockholm Marathon.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *