Backintervaller 8×200 meter

Jag vaknade redan kl. 5.15 idag, mycket på grund av att jag beslutade mig för att inte kolla på Champions League matcherna igår kväll. Genast när jag vaknade rusade jag därför iväg för att kolla resultaten från gårdagens matcher. Arsenal hade vunnit borta mot Marseille och Barcelona hade besegrat Ajax med 4-0. I den matchen gjorde Leo Messi 3 mål. Vackert så, eftersom Messi var min kapten i Fantasy Champions League. Jag lyckades skrapa ihop 82 poäng i den första omgången, vilket är en riktigt bra början på säsongen.

PicsArt_1379609878521
Backen för dagens intervaller.

Efter detta skyndade jag mig iväg till jobbet i hopp om att kunna sluta lite tidigare på eftermiddagen. Det gjorde jag också, men tyvärr kände jag mig helt mörbultat efter jobbdagen och hade riktigt tungt att komma mig iväg på mitt träningspass på kvällen. Jag var tvungen att ta mig en tupplur, men inte ens det hjälpte mig att bli speciellt mycket piggare. Ibland kan de tidiga morgonstunderna ha förödande effekter på energinivån på eftermiddagen och kvällen.

Jag kom mig i alla fall iväg till sist och drog först en uppvärmning på 4 km i lugnt tempo. Borde ha legat på en fart på strax under 5:00 min./km, men landade strax över. Sedan var det dags för lite löpskolning innan jag körde igång med mina backintervaller. Idag var det korta intervaller på 200 meter på schemat i en rätt brant backe. Jag skulle springa backintervaller tills jag nått upp till 3 km backlöpning. Det skulle bli totalt 8 stycken intervaller uppför backen på ungefär 48 sekunder per intervall.

Jag var väl inte helt skärpt under kvällens backlöpning och det kändes som att jag drog passet lite på halvfart. Det kändes som att jag vaknade till först i samband med nedjoggningen och kunde dra detta parti på drygt 4 km på en snittfart på 4:35 min./km.

Imorgon är det igen fredag och då är det precis en vecka tills flyget avgår till Berlin. Denna vecka har gått så snabbt att jag inte ens hunnit reflektera över hur lite tid det faktiskt är kvar tills resan. Borde påbörja planeringen av resan i veckoslutet med tanke på hur lite tid som finns tillgängligt inne i veckan…

fantasy champions league poäng
Det gick riktigt bra i första omgången av Fantasy Champions League. Totalt fick jag ihop 82 poäng.

PicsArt_1379610076630
Riktigt god salladslunch vid Sweet Vasa

PicsArt_1379610008767
…och en efterrättskaffe på det. Såhär skulle jag kunna sitta hela dagarna med en kaffekopp och något läsbart. Man blir dock tvungen att vakna upp till verkligheten rätt snabbt under lunchpauserna om man skall kunna bege sig hem i skälig tid från jobbet…

PicsArt_1379609715650
Fotbollsplanen vid Vasklot. Snart är även fotbollssäsongen över för de flesta. Det känns ju som den just börjat!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *