Återhämtning med nya inslag

Lite uppdatering från den lugna veckan. Det lär bli en hel del “spontaninlägg” den närmaste tiden eftersom jag har en stor nyhet på väg nästa vecka som kommer att påverka min närmaste framtid rätt mycket. Jag avslöjar inte desto mer ännu i detta skede, men under nästa vecka borde allt vara klart och då berättar jag mera.

Denna vecka blir det hela 3 vilodagar eftersom det alltså är en återhämtningsvecka innan det är dags att riva igång hårdträningen igen. Till skillnad från tidigare träningsupplägg har vi dock lagt in lite fartpass även i den lugna veckan för att få lite variation i träningen.

På tisdag blev det 4×2,5 km i maratonfart och på torsdag 4x5x200 meter med 40 sekunder ståvila mellan upprepningarna och 80 sekunder mellan serierna. Idag blev det 33 km i lugn fart.

Som nästan alltid är fallet har det varit riktigt trögt i benen under återhämtningsveckan. Men det är väl därför man har denna typ av veckor med flera vilodagar. För att ge kroppen en chans att återhämta sig.

PicsArt_09-03-02.27.59

Från torsdagens intervallpass med 4x5x200 meter. Hoppas det ger effekt även med tanke på maratonträningen med dessa snabbare intervaller. Det är riktigt tufft med den korta vila som man har på denna typ av träning.

PicsArt_09-03-02.29.21

Bilden överst är från dagens långpass på 33 km. Jag skulle ljuga om jag sa att det kändes bra under detta pass. Men då är det ju desto skönare när passet är över och man kan ta en öl på terrassen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *