Återhämtande vecka på gång

Denna vecka har jag som bekant en återhämtande vecka. Efter urladdningen förra veckoslutet beslöt jag mig för att ta viloveckan på allvar denna gång. Jag började därför veckan med två löpfria dagar. På måndagen hade jag en träningsfri dag med massage och på tisdagen körde jag styrketräning 60 minuter och vattenlöpning 45 minuter.

Efter två helt löpfria dagar hade jag förväntat mig riktigt pigga ben när det var dags för mitt första löppass för veckan igår. Där misstog jag mig rejält eftersom benen var tröttare än på mycket länge på mitt lugna löppass på 13 km. Dessutom hade jag igen sjukt i ljumsken, vilket även det känns lite märkligt både med tanke på massagen på måndag och vattenlöpningen på tisdag. Båda dessa aktiviteter borde ju rimligtvis ha en “helande” verkan på skadekänningar och trötta ben.

Även under dagens löppass på 16 km var benen trötta. Det var först under den sista kilometern som skulle dras på 3:45 min./km som det kändes riktigt bra. En förklaring till de trötta benen under veckan kunde vara att veckan i övrigt började riktigt dåligt då jag endast sov 8 timmar på två dygn söndag till tisdag. På natten till måndag var det så stormigt att oljudet i våra fönster omöjliggjorde kvalitetssömn. På natten till tisdag började brandlarmet pipa mitt i natten då batteriet var på väg att ta slut. Det låter inte som något stort problem. Men vår takhöjd i kombination med att brandlarmet är placerat rakt över en säng som inte går att flytta gjorde att vi blev tvungna att ta till diverse akrobatiska tricks för att få tyst på brandlarmet.

Imorgon är det den sista dagen i februari och då skall jag på allvar börja prioritera sömnen. Jag har beslutat mig för att sova minst 7 timmar per natt under hela mars månad oavsett hur mycket andra aktiviteter jag än har under vardagarna.

PicsArt_1393533263453
Jag hoppas att så många som möjligt såg Real Madrids uppvisning i gårdagens Champions League match mot Schalke. Real Madrid spelar utan tvekan den vackraste fotbollen i världen just nu och Cristiano Ronaldo är utan tvekan den bästa spelare i världen. I en artikel som jag nyss läste om Ronaldos dagliga vanor nämndes bland annat att han sover 10 timmar varje natt. Kanske det inte är en så dålig idé att utöka antalet sömntimmar även som löpare…

ifjol snö

Det är rätt roligt att kolla på bilder från samma tid ifjol. Då fanns det tydligen rätt gott om snö vid denna tidpunkt. Jag föredrar dock det snöfria landskap som vi har just nu.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *