Återhämtande löppass

I och med dagens träningspass kom jag upp i totalt 96 km löpning denna vecka. Dagens träningspass bestod av en länk på 13,5 km och styrketräning i gymmet.

Gårdagens långpass kändes verkligen i benen idag, vilket gjorde att jag försökte hålla igen på steglängden på dagens länk för att undvika onödiga sträckningsskador som lätt uppstår när man är trött. I sig är dessa återhämtande länkar dagen efter ett riktigt hårt pass utmärkta i flera avseenden. Förutom att de är bra för återhämtningen så motsvarar känslan i flera avseenden den känsla som man har vid 30 kilometerspassagen vid ett maraton. Att simulera känslan som kommer några kilometer senare under ett maraton är däremot svårare…

En annan positiv sak med att vara riktigt sliten är att man verkligen måste kämpa med att hålla en bra hållning i löpningen. Det gäller att verkligen koncentrera sig för att inte sjunka ihop och börja luta sig bakåt. Det är bara att försöka hålla överkroppen rak och fokusera på att hålla korta steg och att landa med foten så nära kroppen som möjligt.

Det som jag märkt den senaste tiden är att farten ökat successivt under länkarna även när jag känner mig trött i kroppen. Jag har känt mig rätt sliten de senaste veckorna, men har som sagt inte lagt så stor vikt vid detta eftersom kroppen vanligtvis reagerar just på detta sätt när man ökar på mängden efter en längre skadeperiod.

Imorgon skall jag dock ta en vilodag, vilket passar utmärkt eftersom det ännu finns en hel del kvar att göra i flyttväg. Sedan fortsätter träningen på tisdag med intervaller. Jag hoppas kunna nå över 100 km löpning nästa vecka, men veckan efter det blir det troligen en återhämtande vecka innan jag igen ökar dosen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *