ASICS öppnar Chojo Camp Europe i Frankrike för att hjälpa toppatleter förbereda sig fysiskt och mentalt

ASICS öppnar Chojo Camp Europe i Frankrike

ASICS, känt för sina högklassiga löparskor, har nu öppnat sitt första europeiska träningscenter för professionella idrottare i Font-Romeu, Frankrike. Chojo Camp Europe har utformats för att hjälpa löpare att känna sig och prestera på topp, och det rymmer upp till 20 ASICS atleter åt gången och erbjuder tillgång till förstklassiga faciliteter som en ny friidrottsbana, hypoxikammare och gym samt en återhämtningspool.

Dessutom kommer ett team av fysioterapeuter, psykologer och läkare att finnas tillgängliga för att ge den fysiska och mentala vård som krävs för att idrottarna ska känna sig och träna på topp.

ASICS Chojo Camp Europe Frankrike

Olivier Mignon, Director of Sports Marketing, ASICS EMEA säger:

“Vi är glada över att öppna Chojo Camp Europe idag. Våra idrottares fysiska och mentala välbefinnande har alltid varit viktigt för ASICS. Vi har kunnat stödja dem med produkter, fysisk omsorg och sjukgymnastik, vård för den mentala hälsan och nu erbjuder vi även ett eget utrymme för idrottarna där de kan förbereda sig inför tävlingar. Lägret är en fantastisk möjlighet för våra atleter att samlas och träna under de bästa förutsättningarna. När vi blickar framåt mot världsmästerskapen i Budapest i år och Paris nästa år, är vi övertygade om att detta kommer hjälpa våra idrottare att förbereda sig för att vara på toppnivå.”   

Sarah Lahti finns med från Sverige

ASICS Chojo Camp Europe Frankrike

Flera välkända idrottare, som Sarah Lahti, Eilish McColgan och Mo Katir, har redan planerat att träna i Font-Romeu under en längre tidsperiod när de förbereder sig för kommande utmaningar i Budapest. Andra idrottare kommer att ansluta sig för kortare vistelser under hela förberedelsefasen inför Paris.

Termen “Chojo” har en särskild betydelse för ASICS eftersom den översätts från japanska till “sträva efter toppen”. Det återspeglar varumärkets inställning till produktinnovation och tjänster. Vid sidan av den europeiska anläggningen har ASICS också upprättat ett träningsläger i Iten, Kenya, för att stödja utvecklingen av nya idrottare.

ASICS Chojo Camp Europe Frankrike

Öppnandet av Chojo Camp Europe är ett bevis på ASICS åtagande att hjälpa och stödja idrottare genom att erbjuda de allra bästa produkterna och vården för både kropp och själ.

Den svenska medeldistanslöparen Sarah Lahti, som kommer att vara baserad i Font-Romeu när hon förbereder sig för sina kommande tävlingar, uttrycker sin entusiasm över öppnandet av lägret:

”Chojo Camp Europe erbjuder en fantastisk möjlighet till att träna inför mina kommande lopp i Budapest och Paris. För mig är den mentala aspekten för en löpare en otroligt stor och viktig del och att då ha ett varumärke som hjälper sina atleter att ta hand om sig i en miljö som känns säker och stöttande är verkligen unikt.”

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *