Är detta den snabbaste löparskon just nu? På torsdag finns den färska världsrekordskon ute igen

är detta de snabbaste löparskorna i världen just nu

På självaste lönedagen den 25.4 kl. 10:00 finns Adidas Adizero adios Pro Evo 1 återigen tillgänglig på Adidas hemsida. Detta är den löparsko som Peres Jepchirchir slog världsrekord i London i “Women’s Only” kategorin. Ifjol gjorde även Tigist Assefa det ännu snabbaste maratonlopp som någonsin noterats i ett maratonlopp för damer i samma skor.

Adidas Adizero adios Pro Evo 1 lanserades ursprungligen i september ifjol och har sedan kommit ut i omgångar – senast i november 2023. Nu finns de alltså igen snart tillgängliga till ett pris på 5 749 kronor. Det kan med andra ord behövas ett lönetillskott för dessa skor eftersom de är bland de dyraste löparskorna jag känner till.

snabbaste löparskorna i världen 2024

Men snabba är de onekligen. Frågan är om jag behöver uppdatera min lista över de snabbaste löparskorna i världen med tanke på att fyra av sex pallplatser i London Marathon tillföll löpare med Adidas Adizero adios Pro Evo 1. Här är de skor som de tre första löparna i dam- och herrklassen i London Marathon 2024:

Damklassen:

  1. Peres Jepchirchir – Adidas Adizero adios Pro Evo 1
  2. Tights Assefa – Adidas Adizero adios Pro Evo 1
  3. Joyciline Jepkosgei – Adidas Adizero Adios Pro 3

Herrklassen:

  1. Mutiso Munyao – Adidas Adizero adios Pro Evo 1
  2. Kenenisa Bekele – Anta C10 Pro
  3. Emile Cairess – Adidas Adizero adios Pro Evo 1

Med andra ord var Adidas-dominansen total i årets London Marathon, där också erkänt snabba maratonskorna Adidas Adizero Pro 3 lyckades knipa en pallplats. Naturligtvis är det också avgörande vilka löpare som finns på plats och i London Marathon dominerades fältet bland de främsta elitlöparna av Adidas-löpare.

Om skomodellen Adidas Adizero adios Pro Evo 1

Om skomodellen Adidas Adizero adios Pro Evo 1

Med sina 138 gram är ADIZERO Adios Pro Evo 1 den lättaste löparskon från Adidas hittills. Den väger hela 40% mindre än alla tidigare toppmodeller för racing från Adidas. ADIZERO Adios Pro Evo 1 är utformad för att maximera löpeffektiviteten och öka energiåtergivningen för löpare.

Om skomodellen Adidas Adizero adios Pro Evo 1

ADIZERO Adios Pro Evo 1 kännetecknas av sin uppdaterade design, med en innovativ framfotsrocker som är placerad för att optimera framåtrörelse och löpningseffektivitet. Skons design innehåller genomskinliga material som symboliserar dess lätta vikt.

löparskomodellen Adidas Adizero adios Pro Evo 1

Viktiga egenskaper inkluderar:

  • LIGHTSTRIKE PRO – Den senaste versionen av LIGHTSTRIKE PRO-skum använder en kompressionsfri gjutningsprocess som avsevärt minskar vikten samtidigt som energiåtergivningen förbättras.
  • Ny teknik på yttersulan + Lättvikts överdel – Innovationer i yttersulan ger utmärkt grepp till en minskad vikt, kompletterat med en ny, lättviktig mesh-överdel.

Feedback för den här skon samlades in från elitidrottare, inklusive olympiska mästaren och flerfaldiga maratonvinnaren, nämnda Peres Jepchirchir, under intensiva testperioder i Kenya och på adidas huvudkontor i Herzogenaurach, Tyskland.

Nu finns alltså denna revolutionerande löparsko snart åter till försäljning på Adidas hemsida. Den förväntas ha snabb åtgång så det gäller att vara på tårna om du vill få tag på ett par.

Löparskorna Adidas Adizero adios Pro Evo 1
Beståndsdelarna i skomodellen Adidas Adizero adios Pro Evo 1
Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *