Äntligen driv i steget!

Oj, vad jag har längtat! Det börjar vara ett bra tag nu sedan jag känt något driv i steget under mina träningspass. Idag kände jag dock att jag äntligen kan vara på rätt väg ifall jag lyckas bibehålla den känsla som jag hade i steget idag. Om jag dessutom lyckas få ytterligare lite mer fart i benen i samband med min formtoppning kan det bli en riktigt rolig löparupplevelse i Berlin.

PicsArt_1379007983886
Mina nya Asics Trainers som jag hämtade från Sportia här i Vasa idag.

Ikväll hade jag backintervaller på mitt träningsschema. Även idag begav jag mig iväg på mitt löppass genast efter jobbet, utan den sedvanliga eftermiddagsvilan som jag annars brukar ta. Jag vet inte om detta är ett vinnande koncept då jag även idag kunde köra mitt löppass helt utan magproblem eller övriga besvär. Det verkar vara bra att köra passen så fort som möjligt efter jobbet och på relativt tom mage.

Uppvärmningen var idag 4,5 km i en fart på runt 4:50 min./km. Efter detta körde jag genast igång med backintervallerna utan den löpskolning som jag annars brukar ägna mig åt innan jag påbörjar dessa pass. Det var inte så att själva backlöpningspartiet skulle ha känts speciellt lätt eller att farten skulle ha varit speciellt hög under dessa intervaller. Jag skulle tro att mina backintervaller gick på i stort sett samma farter som jag brukar dra dessa på. Den största skillnaden märkte jag först under min 7 km långa nedjoggning efter backlöpningspartiet.

Jag drog totalt 7×400 meter i flack backe och 5×240 meter i brant backe. Totalt fick jag ihop 8 km backlöpning under kvällens pass. Efter detta drog jag som nämnt iväg på en nedjoggning modell längre. Det var under detta parti jag märkte hur jag äntligen hittat tillbaka till det löpsteg som jag letat efter med ljus och lykta de senaste månaderna. Det är svårt att förklara skillnaden mellan då man springer utan känsla och när man springer med driv i steget. Tyvärr är det heller inget som går att tvinga fram. Antingen har man det i sig eller inte och att förklara varför man helt plötsligt hittat tillbaka till sitt löpsteg är även det svårt att lägga fingret på.

Totalt blev det 19,5 km löpning ikväll. Imorgon fortsätter jag träningen med ett löppass på morgonen. Då är planen att dra ett så pass långt morgonpass som 15 km löpning, eftersom det är mitt enda löppass för dagen.

Backintervaller 12.9 varv 1-11Backintervaller 12.9 varv 12-23
Tiderna från mitt backlöpningsparti idag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *