Annorlunda långpass på 30 km

Idag var det dags för ett lite annorlunda långpass när vi först skulle springa utomhus och sedan inomhus på löpband i ett hårdare tempo. Det var riktigt kallt idag igen, -19 grader när jag kollade termometern innan avfärd. Detta var dock inget hinder eftersom det första partiet utomhus inte skulle dras i speciellt högt tempo.

Vi körde det första partiet på 18 km utomhus i farter på runt 5:30-5:50 min./km. Efter detta var det dags att förflytta sig inomhus till Wasa Sports Club där det för min del var 10 km på under 40 minuter på schemat. Jag började dock med en tillvänjningsjogg på 2 km i farter på 13-14 km/h innan jag körde igång med tempopartiet. Efter detta ställde jag in löpbandet på 15,5 km/h och lutningen på 1%. Det betydde alltså en fart på runt 3:52 min./km.

Idag kändes det inte speciellt lätt att köra det 10 km långa tempopartiet. Det är kanske inte så märkligt med tanke på att jag hade 20 km löpning bakom mig innan det riktigt tuffa partiet påbörjades. Genom en stor dos av envishet lyckades jag ändå underskrida 40 minuter på slutdelen och är riktigt nöjd med den prestationen.

Nu skall jag belöna mig själv med öl och fotboll hela kvällen lång. Min arbetskompis kommer nämligen på besök och det lär bli en hel del Premier League fotboll och Fifa 14 på Playstation ikväll. Vi hade såpass tur med spelprogrammet att mitt favoritlag Arsenal spelar 17.00 och hans favoritlag Liverpool spelar 19.30.

långpass 18.1 varvtider
Jag glömde att trycka igång min pulsklocka under det första partiet och vi hade redan sprungit 2,5 km innan jag mindes att lägga på den. Tur att syrran var med så jag fick de exakta kilometerna. 2 km på löpbandet finns även med inom ramen för varv 1. Varv 2 är sedan den 10 km långa tempodelen.

långpass 18.1 2
Hyfsat tidig avfärd idag. Halv 9 var vi redo för vårt långpass med gymmet som startpunkt.

långpass 18.1
Fint väder idag.

långpass 18.1 ansikte
Mindre fin snögubbe.

långpass mellanmål
Lite energitillskott och sedan upp på löpbandet.

IMG-20140118-WA0001
Kämpigt på löpbandet.

PicsArt_1390051832685
Nu blir det lite öl och mycket fotboll.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *