Andra alternativa för veckan

Nu är det riktigt snart dags att börja med tempopassen igen. Jag kollade på mitt träningsschema att mitt första tempopass borde infalla på söndag då jag skall springa 8 km i en snittfart på 4:00 min./km. Får se hur det blir med den saken. Det kan tänkas att det passet flyttas till måndag med tanke på att vi är hemma och firar mitt fadderbarn på veckoslutet.

Ännu fortsätter det “fria” programmet med relativt lugna distanspass. Igår blev det 14 km i ett lugnt tempo med styrketräning på ungefär en timme efteråt. Idag var det igen dags för ett alternativt kombinationspass bestående av spinning 60 minuter följt av 30 minuter på crosstrainern. De alternativa träningspassen känns oftast rätt tråkiga och därför kör jag dessa i ett ursinnigt tempo för att det skall kännas som att tiden går snabbare. Det går ännu när jag inte har några egentliga kvalitetspass med löpning på schemat. Nästa vecka kan det dock tänkas att jag får lugna ner mig en aning om jag skall orka köra kvalitetspassen i enlighet med träningsprogrammet.

Hursomhelst känns det väldigt bra att jag kommit så bra igång med de alternativa träningspassen och styrketräningen. Alla pass på crosstrainern och spinningscykeln i kombination med styrketräningen har gjort att jag känner mig väldigt stark i kroppen och det tror jag att kommer att ge bra effekt även på löpningen nu när jag snart kör igång på allvar.

PicsArt_1415901506265

Lite data från min halvtimme på crosstrainern. Detta om något visar att man inte skall lita alltför mycket på de data som finns på dessa “apparater”. På måndagen körde jag ungefär lika länge på en annan crosstrainer och då kom jag upp i ungefär 8 km och en snittfart på 18-19 km/h, medan jag idag på samma tid kom upp i 15 km och en snittfart på 29 km/h. Jag körde lite hårdare idag, men inte så mycket hårdare. Jag tror att det börjar vara dags att ta i bruk pulsbandet igen för att jag skall få något typ av jämförelsevärde mellan mina alternativa träningspass.

PicsArt_1415901583536

Orsak att träna nummer 3-matglädjen. Mat har alltid varit förknippad med glädje för mig. Ibland kan jag ha en väldig disciplin gällande kosten när jag förbereder mig inför tävlingar. Men oftast blir det att jag äter det som jag tycker verkar gott på lunchpauserna, utan att jag desto mer tänker på om det är hälsosamt eller inte. Det viktigaste är att jag får i mig tillräckligt med mat och tillräckligt av de rätta näringsämnena.

Träningen gör att jag har en väldig aptit och jag har alltid ätit stora mängder. Men så länge jag får vara frisk och träna har detta ingen större betydelse. Vikten hålls på en bra nivå ändå. Men det är klart att man i denna ålder borde börja tänka lite mer på vad man stoppar i sig. Jag är inte 20 längre och i denna ålder är fetma redan ett reellt hot om man lever oskäligt gott. Nå, inne i veckorna äter jag ändå helt nyttigt. Det är väl snarast veckosluten som det blir onödigt mycket frossande.

Men att få njuta av god mat i stora mängder är definitivt är bra orsak att träna-en av mina favoritorsaker faktiskt.

 

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *