30 km cykling

Eftersom mitt högra ben är i behov av vila blev det idag alternativ träning i form av styrketräning och cykling. Totalt fick jag ihop 30 km på 1h20min. på min kvällstur.

PicsArt_1371578617147
Mitt träningsredskap för kvällen.

Jag kan inte påstå att cykling är någon favorit bland alla träningsformer. Men i valet mellan alternativa träningsformer känns cykling utomhus som det enda vettiga alternativet just nu. Jag har inte riktigt motivationen att köra vattenlöpning eller spinning inomhus under vackra sommardagar.

Idag var det en så kallad återhämtningsdag på schemat. Problemet som jag oftast har är att jag tar i alltför hårt på återhämtningsdagar när jag kör alternativ träning. Idag låg jag lite på gränsen under mitt cykelpass. Jag får lätt tråkigt på cykeln om jag inte kör på för fullt och därför blir det lätt att jag kör nära max under hela mina cykelpass.

Jag försökte därför att begränsa tiden som jag cyklade till ungefär den tid som det normalt tar för ett normalt distanspass med drygt 15 km löpning. Totalt blev det alltså 30 km idag på ungefär 1:20. Nu krävs det ordentlig stretching för att det inte skall hämma min löpning när jag kör igång med denna igen.

Jag är lite osäker på hur det ligger till med mitt ben just nu. Under dagen kändes det rätt så illa i akillessenan och jag haltade större delen av dagen. Nu på kvällen har det dock känts bättre och jag har därför vissa förhoppningar om att kunna köra igång med löpningen igen imorgon kväll. På morgonen blir det hursomhelst cykling igen.

Annars börjar jag tappa tålamodet med allt som har med Garmin att göra. Om det inte är problem med själva klockan så är det andra problem. Finns det någon annan som har problem med att ladda upp träningsdatan till Garmin Connect just nu? För mig har det inte lyckats på fem dagar nu…

PicsArt_1371578677643
Min cykel som jag vann på Jakob Marathon ifjol är inte riktigt lämpad för träningspass då den endast har tre växlar.

PicsArt_1371578533557
Vad skall jag göra åt min enorma aptit? Med dessa portioner, som dessutom blev två stycken under lunchen, finns det inga stora förhoppningar om att minska på matchvikten…

Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Johanna

  Jag har haft vissa problem med att ladda över datan från Garmin till funbeat, men jag har inte testat Garmin connect på sista tiden (brukar inte orka föra över datan till flera ställen). Kanske finns det ett samband?

  I övrigt är inte jag heller speciellt sugen på alternativ träning, men det blev cykling för mig igår också och idag tänkte jag testa eventuellt på rullskidor för första gången någonsin.

  1. says: Benny

   Jag vet inte riktigt vad det beror på, men jag tycker att det ofta är problem med Garmin Connect. Som om inte det vore nog, så krånglar även Garminklockan lite väl ofta. Är inte med på funbeat så jag vet inte riktigt hur det fungerar…

   Jo, alternativ träning försöker man ju undvika in i det längsta. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *