Veckoslutsfrossande

Även om jag på basen av resultatet från förra fredagens maratonlopp inte ens skulle ha förtjänat någon “frossarvecka” så känner jag att jag rent mentalt behöver en mellanvecka då jag inte bryr mig det minsta om vad jag äter eller hur jag lever. Följaktligen har denna vecka karaktäriserats av ett frosseri utöver det vanliga, både inne i veckan och under veckoslutet. Nästa vecka är dock tanken att så småningom börja återgå till mina vanliga rutiner igen med hälsosam mat och mer fokus på stretching och sömn.

PicsArt_1375633124232
Det enda som återstod av min godispåse efter fredagskvällen.

Jag började veckoslutet med en rejäl middag med öl. Efter detta hade jag gett mig själv en utmaning att få i mig en hel lösgodispåse på 8 € utan avbrott i samband med vår filmkväll. Det lyckades jag också med, sånär som på ett godis. Morgonen efter vaknade jag dock med en rejäl godisbaksmälla, vilket inte är direkt de bästa förutsättningarna inför ett långpass.

Vanligtvis brukar jag vänta några timmar efter frukosten innan jag beger mig iväg på mina långpass på lördagarna. Eftersom vi hade en hel del med planer för den vackra dagen beslutade jag mig dock för att bege mig iväg genast efter frukosten. Långpasset blev följaktligen ett av de sämsta som jag någonsin kört med täta skogsbesök och ett riktigt långsamt tempo. Genast när jag gjorde ett försök att höja tempot vände det sig i magen och jag blev helt spyfärdig.

Jag fick ändå ihop 34 km på mitt långpass. Men snittfarten på 5:00 min./km var nästan minuten långsammare än vad jag annars brukar köra under de hårdare partierna på mina långpass. Såhär i efterhand kan det kännas lite onödigt att kasta bort ett långpass med godisfrossandet, men å andra sidan sägs det ju att långpassen skall köras i ett långsamt tempo för att inte belasta kroppen i alltför hög grad. Själv tycker jag dock att långpassen är som nyttigast ifall man lyckas få in några längre partier i närheten av ens maratonfart. Igår fanns det dock inga förutsättningar för något sådant.

Idag körde jag ett lugnt återhämtande löppass på 13,5 km genast från morgonen. Även idag hade jag något som liknade en baksmälla. Denna gång var det inte på grund av överdrivna mängder godis, utan trolig sömnbrist. Några öl hade jag nog fått i mig under kvällens lopp, men nuförtiden dricker jag mig aldrig full så alkoholen torde inte ha haft så stor inverkan på mitt tillstånd.

Från och med imorgon skall jag återgå till mina vanliga rutiner igen. Tur är väl det eftersom frossarveckor som denna brukar ha en tendens att visa sig rätt ordentligt på vågen så småningom.

Långpass 3.8
Min rutt under lördagens långpass.

Långpass 4.8 träningsdata
Träningsdatan för mitt långsammaste långpass någonsin.

PicsArt_1375636576027
Min återhämtningsdryck efter långpasset.
PicsArt_1375632932310
Efter långpasset hämtade jag en Samsung Galaxy Note tab. Jag har varit mer än nöjd med min Galaxy Note II telefon, så beslutet var inte speciellt svårt att göra.

PicsArt_1375636728267
En av mina favoriter på ölfronten.
PicsArt_1375633051838
Vi började kvällen med en picknick vid rådhusparken.

PicsArt_1375636934515
Efter detta blev det ett besök till Strampen.
PicsArt_1375636812099
En riktig klassiker.

PicsArt_1375636879392
En ny bekantskap till efterrätt. Inget jag kan rekommendera…

PicsArt_1375637032061
Idag har vi bland annat gått runt i Vasa och kollat på hus för inspiration. Hus är inget vi funderar på de närmaste åren, men det är bra att veta vad man vill ha då det blir aktuellt. 🙂 Lite glass och allmänt frossande har vi även hunnit med.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *