Uppdatering gällande läget på Malta

hur är det att bo på malta

Nu har gjort gjort mina första åtta dagar i nya jobbet och den första hela veckan. Det är såklart väldigt utmanande att komma in i alla nya uppgifter i ett nytt jobb och dagarna har varit väldigt långa och stundvis hektiska.

Det beror såklart på att det tar en tid att lära sig användningen av alla nya program. Trots att jag har lång erfarenhet i användningen av det viktigaste arbetsredskapet, så finns det även många andra uppföljningsprogram som är viktiga för att hålla reda på allt som skall göras.

Men jag älskar verkligen jobbet och stortrivs där. Jag är överraskad över min energinivå och hur lätt det gått att gå över från arbetsdagar på ca. 6 timmar till de 10 timmar som jag ofta gör nu. Att det blir så långa dagar har såklart även att göra med inlärningsprocessen. Saker och ting görs inte så effektivt innan man lärt sig använda alla program optimalt.

Jobbet är omväxlande och intressant. Jag har alltid varit intresserad av att lära mig så mycket som möjligt inom branschen. Det gäller allt från hur man skriver snabbare och mer intressant till SEO-optimering och andra nyttiga saker som behövs hos de företag som jobbar över nätet – bara för att nämna några saker.

Även om ambitionen funnits att bli bättre på detta redan länge är det tyvärr ytterst sällan man tar sig tiden att verkligen fördjupa sig i annat än konkreta uppdrag som företagare. Det blir lätt att man lägger all tid på att dra in pengar, snarare än på att utveckla verksamheten och sina kunskaper på längre sikt.

Nu får jag en snabbkurs i allt detta, samtidigt som jag lär mig mycket nytt om hur saker och ting sköts i större sammanhang. Det innebär naturligtvis att det inte lämnar så mycket tid över till det egna företaget på vardagarna, men med tanke på det intressanta jobbet och allt jag lär mig just nu känns det som ett steg i rätt riktning.

En av de bästa sakerna med nya jobbet är ändå alla människor jag fått träffa. Organisationen är helt utan hierarkier och det känns som att alla jobbar mot samma mål, utan att egna ambitioner kommer i vägen för målsättningarna. Här kände jag mig välkommen från första dagen och alla har gjort sitt bästa för att jag skall trivas så bra som möjligt.

Hur viktigt det här med arbetsgemenskapen och teamwork är också något som jag tänkt på en hel del i samband med det nya jobbet. Jag skulle säga att det är det absolut viktigaste för framgång inom ett företag. I många större organisationer finns tyvärr ofta alltför mycket hierarkier, där framförallt chefsrollerna är för tydliga. Det behövs såklart ett övergripande ansvar, men chefsskapet behöver inte synas så tydligt i det vardagliga arbetet. När ansvarstagandet finns hos alla och samtliga känner sig delaktiga blir resultatet oftast det bästa.

Ibland tänker jag på varför jag inte tagit steget att flytta hit tidigare. Men samtidigt är det lätt att lägga bort dessa tankar med tanke den situation jag befinner mig i just nu. Tänk om jag kommit hit 1-2 år tidigare. Då skulle flera av de människor som jag nu jobbar med inte ha funnits i organisationen.

Jag har inte heller tidigare varit en person som lagt speciellt mycket tid åt att ångra tidigare beslut i livet. Det gäller att ta vara på de händelser och njuta av sällskapet bland de människor som finns bland en just här och nu eftersom dessa tillfällen är unika och inte skulle ha gått att återskapa på något annat sätt.

Det som jag ändå har problem att acceptera är att min bror är borta. Här har jag svårt att leva enligt mottot att allt sker av en orsak. Saknaden är så stor och det finns så många saker jag skulle vilja prata med honom om. Det är ofta under dagarna som tänker att det här skall jag diskutera med Patrik, bara för att sekunden senare bli tvungen att återvända till verkligheten.

Jag kämpar ändå på så bra jag kan och inget blir bättre av att klaga över sådant som skett. Jag försöker mitt bästa att sköta om hälsan genom mycket sömn, träning och rätt kosthållning. Att ha vettig sysselsättning under dagarna hjälper också mycket för att kunna ta sig vidare i livet.

Join the Conversation

1 Comments

  1. says: Jennie

    Härligt du trivs så bra, spännande att följa! Man blir sugen att prova på bo lite utomlands, har ju med blivit erbjuden flertal jobb på Malta 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *