Undersökning om de största hälsolasterna

Jag har redan tidigare nämnt lite om de laster som jag har och har haft och som utgör ett hot mot min hälsa. Löpningen har i sig åtminstone tidigare varit främst ett sätt att förbättra min hälsa och hålla mig pigg och alert i vardagen. Nuförtiden när jag även har vissa mål med löpningen har det tillkommit även andra dimensioner med löpträningen.

Då träningen blir mera systematisk har jag märkt att man automatiskt blir mera noggrann med övriga faktorer i livsföringen som påverkar själva träningen. Till exempel har jag i och med att jag började träna hårdare i januari ifjol nästan helt slutat med snusandet, vilket inte är helt lätt efter drygt 10 års användning. Jag brukar dock har kortare grisperioder strax efter fullgjort maraton då både fester och nikotin ingår som ingredienser.

Andra saker som jag försöker hålla till ett minimum är festandet och sena utekvällar på veckosluten, vilket inte heller det känns som någon uppoffring eftersom jag speciellt under de senare åren kommit att uppskatta det välmående som tidiga länkar ger mer än att hälla i sig massor av alkohol kvällen innan.

Vad jag dock ännu kämpar emot på daglig basis är sömnbristen. Jag har som motto i livet att ha 8 timmar sömn, 8 timmar jobb och 8 timmar fritid. Faktum är dock att jag i dagens läge sällan når upp till mer än 6 timmar sömn per natt. Ett faktum som bör ändras ifall man vill utvecklas både i jobbet och träningen.

Fredags- eller lördagsgodiset, fredagswhiskyn och sådana livsnödvändigheter är dock saker som jag känner att inte är värda att ändra på. Alla behöver saker som avviker från det vardagliga för att må bra.

Nedan och i sidobalken har jag gjort upp en poll (undersökning) som ni gärna kan delta i över de största hälsolasterna som ni anser er ha. Jag har gjort den som flerval, vilket innebär att ni kan fylla i flera alternativ om ni vill. Ni kan även fylla ut listan med fler laster under punkten “other” om ni vill.

[polldaddy poll=6662251]

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *