Tredje dagen-dags för marathon!

Den tredje dagen var det dags för höjdpunkten på vår resa i flera avseenden. För det första var det Barcelona Marathon kl. 8.30 lokal tid och senare på kvällen hade vi biljetter till matchen FC Barcelona-Rayo Vallecano.

PicsArt_1364328761036_20130326221306115
Startordningen i loppet. Jag fanns i det gula fältet och syrran i det röda.

Eftersom starten var såpass tidigt var vi tvungna att stiga upp redan kvart före sex på morgonen. Största problemet med detta var att hotellfrukosten inte serverades innan halv åtta, vilket var alltför sent med tanke på starten i loppet. Detta löste vi genom att beställa en matsäck som de hade gjort åt oss till kl. 6. Problemet med denna matsäck var för min del att den saknade kaffe, något som jag inte varit utan till frukost under mitt vuxna liv. Kanske mitt misslyckade maratonlopp kan förklaras med detta. 🙂

Vi anlände till startområdet drygt en timme innan loppet för ombyte och andra förberedelser. Eftersom jag är lite av en tävlingsmänniska brukar jag älska den förväntansfulla stämning som finns inför starten av ett maratonlopp. Denna gång saknade jag dock tyvärr lite av pirret i magen eftersom jag var medveten om att mina förberedelser och min form inte var den rätta för att kunna genomföra ett maraton. Jag försökte ändå hålla god min och se till att åtminstone min syrra kunde förbereda sig för loppet, utan att slösa energi på mina problem. Ett gott tecken på att hon verkade fokuserad var hennes nervositet inför loppet.

Det kändes riktigt bra att för första gång i ett större lopp ställa sig i första led bakom eliten. Stämningen var riktigt på topp inför loppet och jag glömde för några sekunder att jag faktiskt var skadad och i usel form. Tyvärr skulle jag rätt snabbt bli varse om mina problem när loppet startade och farthållarna rev igång med ett våldsamt tempo. Mer om loppet kan ni läsa i det inlägg som jag skrev samma dag som loppet.

Dagen blev på alla sätt en höjdare med syrrans fullträff samt den efterföljande Barcelona-matchen. Dessutom kändes det härligt att äntligen kunna njuta av resan för fulla muggar, med öl och skräpmat i den mån man kände för det.

Ännu ett tips för de som tänker fara på en hemmamatch med FC Barcelona. Starta gärna er hemresa några minuter innan slutsignalen, eftersom den kö som uppstår när 80.000-90.000 människor skall hem samtidigt är allt annat än human. För oss tog hemresan med metron flera timmar…

PicsArt_1364326066679_20130326212813477
Lite bilder från loppet. Uppe till vänster syrran, upp till höger täten bland herrarna, nere till höger Jonas Rosengren från Sverige och nere till vänster 2:45-gruppen som jag löpte ett tag med.

Barcelona Marathon målgång
Målgång vid Barcelona Marathon.

folkfesten barcelona marathon
Folkfest vid start- och målområdet.

Barcelona Marathon party

barcelona match
Fin vy över Camp Nou.

barca-rayo vallecano
Sittplatserna.

Messi
Messi var populär.

kö till metron
Det var svårt att ta sig hem med metron efter matchen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *