Tips på veckoslutsläsning

artikel om benny sjölind

Här kommer ett tips på veckoslutsläsning. Det är nämligen så att nyaste numret av den Finlandssvenska tidningen Kuriren kom ut igår och där fanns en artikel om mitt nya liv på Malta.

På sajten finns ett utdrag från artikeln publicerad, men den som vill läsa hela artikeln skall antingen göra en beställning eller köpa lösnummer av tidningen.

Det är en riktigt intressant och välskriven artikel, som på ett bra sätt sammanfattar mina tankar om flytten hit.

Det var meningen att det redan i augusti skulle ha publicerats en artikeln om min flytt hit till Malta på Vasabladet. Artikeln var redan insänd för tryck på fredagen en vecka innan min förmodade avresa till Malta, men sedan dog min bror dagen efter. Av förklarliga skäl ville jag inte vara med i någon tidning i den stora chock som jag genomlevde.

Det var också i det skedet högst oklart om jag alls skulle bege mig iväg till Malta och därför var det en självklarhet att stoppa publicering av artikeln. Det är klart att jag tyckte synd om den duktiga journalist som gjorde ett så bra jobb med att sammanställa en så fin artikel, men i det skedet var jag helt enkelt tvungen att tänka på mig själv och vad som kändes rätt i den situationen.

I efterhand är det ju lite kul att läsa om mina tankar inför flytten eftersom jag har utkastet på den artikel som skulle publiceras. Men samtidigt påminns jag väldigt starkt om den stora sorg jag skulle drabbas av endast dagen efter intervjun och fotosessionen.

Men med tiden det kanske blir lättare att acceptera ödet i detta fall och då kan det kanske vara roligare att jämföra de två artiklarna med varandra – alltså mina förväntningar inför äventyret och facit efter att jag bott en tid på ön.

Visst har jag i bloggen sammanfattat mina tankar med jämna mellanrum, men det är ändå en helt annan sak att få tankarna “filtrerade” genom en annan skribents ögon. Om ni är nyfikna på artikeln, ta för all del och läs den under veckoslutet!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *