Tips om inspirerande löparbloggar

Nätet kan vara en riktig guldgruva för den som orkar leta. Detta gäller också för den som är intresserad av löpning. I detta inlägg tipsar jag om några engelskspråkiga sajter och bloggar som jag ibland besöker för att få lite inspiration till min egen träning.

running times

Running Times

Som jag tidigare nämnt är detta en riktigt bra tidning med många bra och djupgående reportage samt tips gällande träningsmetoder. Det bästa av allt är att de flesta av de artiklar som publicerats i tidningen även hamnar på nätupplagan i något skede. Härifrån har jag plockat många idéer till mitt eget träningsupplägg.

no meat athlete

No Meat Athlete

Går det att springa endast på en växtbaserad diet? På denna inspirerande blogg hittar man förutom svaret på denna fråga även en hel del träningstips, recept och annat smått och gott.

science of running

The Science of Running

Den som önskar veta lite mer om löpningen utifrån ett mer vetenskapligt perspektiv rekommenderar jag att går in på denna blogg som löparcoachen Steve Magness står bakom. Ämnet kan vid en första anblick verka rätt invecklat och lite överkurs för de flesta löpare, men när man tar sig tid att läsa bloggen märker man hur intressant det som Magness skriver om är.

sweat science

Sweat Science

Detta har blivit lite av en favorit för mig på senare tid eftersom jag blivit allt mer intresserad av olika näringsämnen och kosttillskott och deras inverkan på kroppen. Bloggen behandlar även många andra ämnen gällande löpning ur ett vetenskapligt perspektiv. När man läser många av de nätsidor eller bloggar där man skriver om motsvarande ämnen är det rätt ofta man ställer sig tveksam till hur dessa personer kommit fram till sina slutsatser. Alex Hutchinson som står bakom denna blogg på Runner’s World skriver om dessa ämnen på ett trovärdigt och intressant sätt och det märks att han har en hel del med kunskap i ämnet.

Marcs daily apple

Mark’s Daily Apple

I Sverige är bloggen kanske främst känd som Jonas Coltings personliga favorit bland bloggar. Därför är det kanske inte så svårt att gissa vad bloggen i huvudsak berör för typ av ämnen. Förutom kostråd finns där även andra nyttiga råd för ett hälsosamt leverne samt träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *