Tips för hur du löser mindre ekonomiska bekymmer

hur man löser ekonomiska bekymmer

Vi har väl alla våra ekonomiska bekymmer. Det är sällan man hör någon säga att de har för mycket pengar. Tack vare nya innovationer och ny teknik finns dock numera betydligt fler möjligheter än tidigare att själv påverka sin ekonomi. Här kommer några tips på vägen.

Tidigare var en av få möjligheter att snällt bege sig iväg till det lokala bankkontoret för att förhandla om ett lån om man ville göra större inköp – eller om man önskade omförhandla villkoren på befintliga lån. Den tekniska utvecklingen har dock gjort att vi numera har allt fler tjänster att välja på för mer flexibilitet gällande vår ekonomi.

Framförallt är det under de senaste åren som vi sett allt fler tjänster där man hittar försöker göra vardagen mer flexibel för kunderna.

Ta kontroll över privatekonomin

I vardagsstressen är det inte alltid så enkelt att hinna med att jämföra alla befintliga tjänster och se till så att vi har de bästa möjliga villkoren på våra lån. Här finns numera flera bra tjänster som gör jobbet enklare för privatpersoner.

En relativt ny aktör på marknaden är svenska Moank som startade sin verksamhet 2015 och som har sitt huvudkontor i Stockholm. Med det så kallade Moank Lånet kan man låna pengar till det man behöver eller sänka sina månadskostnader på befintliga lån.

Skillnaden med detta lån jämfört med andra samlingslån är att Moank gör jobbet åt en. Man ansöker snabbt och enkelt via deras hemsida och därefter kontaktar de långivare och löser skulderna.

Hos Moank kan man även ansöka om kontokredit mot oförutsedda utgifter eller ojämna inkomster. Man kan ansöka om ett kreditutrymme på upp till 50 000 kr, men man betalar naturligtvis ränta enbart för beloppet som används.

Hur man sänker räntan på sina lån

Ett evigt problem vid lån utan säkerhet är för de flesta när de har att göra med traditionella banker är att det finns ytterst få sätt att få en skälig ränta utan att blanda in borgensmän.

Hos Moank kan man dock påverka räntenivån avsevärt och få en av marknadens bästa räntor genom att ansluta arbetsgivaren till lånet.

Något som är intressant att notera är att Moank även erbjuder så kallad Credification, eller poäng, om man skött sina lån. Dessa poäng kan sedan användas för att erhålla lägre ränta på lån i framtiden.

Företaget Moank står under Finansinspektionens tillsyn och det är en sak som alltid är viktig att kolla upp när man har att göra med aktörer inom denna bransch.

Var aktiv och jämför olika tjänster

Det mest intressanta med allt som hänt under de senaste åren inom denna bransch är att makten alltmer håller på att förflyttas från de stora aktörerna i bankbranschen till mindre och mer flexibla aktörer. Vi har alltför länge fått leva med en vardag där kundservicen försämrats och där aktieägarnas intressen kommer framför kundens.

Som tur börjar det nu finnas tillräckligt många aktörer på marknaden för att på allvar kunna utmana “bankmonopolet” och för att ha en möjlighet att erbjuda mer förmånliga villkor gällande lån och sparande.

Det finns mycket att vinna på att se sig runt bland olika aktörer och konkurrensutsätta. Detta gäller inte endast när man när man skall låna pengar, utan är minst lika viktigt när det gäller befintliga lån.

Som tur finns nu alltså tjänster som har som sin främsta uppgift att hjälpa till i detta arbete, för att man själv skall kunna fokusera på det som man själv tycker är viktigt istället för att lägga all sin fritid på alla kolla runt bland alla de oändligt många alternativ som numera finns på lånemarknaden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *