Tips för er som har problem att få tag på Chiafrön

Idag begav jag mig ut på stan under lunchpausen i hopp att få införskaffa nya Chiafrön eftersom det börjar vara brist på dessa i mitt skafferi. Till min besvikelse visade det sig dock att det inte fanns några Chiafrön att få tag på i hela Vasa.

PicsArt_1360779209232

Skall det bli brist på dessa värdefulla frön i år?

Orsaken som försäljarna i de 3 hälsokostaffärer som jag besökte angav var att skörden hade misslyckats och att Chiafrön inte finns att tillgå hos någon av de importörer som dessa anlitar. Jag vet inte om detta gäller alla skördar och alla importörer, men ifall den orsak som de angav stämmer skulle man ju i alla fall tro att detta är ett världsomspännande problem som borde drabba alla konsumenter även utanför Finland.

Hursomhelst verkar det ännu finnas Chiafrön att få tag på hos några av de hälsokostbutiker som verkar på nätet. Jag beställde i alla fall två stora paket från Goforlife.se just, så de verkar åtminstone inte ännu ha drabbats av att skörden verkar att ha gått åt spillo…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *