Tidiga vanor även på semestern

Jag började semestern rätt trevande. Efter veckoslutet i Åbo var jag riktigt trött och passade på att sova ut riktigt ordentligt både på måndag och tisdag. Även i övrigt under dessa dagar kände jag mig riktigt seg och omotiverad. Det är väl så det känns när man äntligen får slappna av ordentligt på sin semester. Från och med igår har jag dock börjat “normalisera” min tillvaro med tidig väckning och fullt program hela dagarna.

Idag var det tidig väckning. Redan kl. 6.00 hade jag klockan att ringa och begav mig iväg på en löprunda på 8 km för att väcka kroppen. Vädret var riktigt vackert, men det var dock kallt och blåsigt. Är det verkligen så att maj var den månad då vi fick uppleva sommarvärmen eller kommer jag att få uppleva värmeböljan igen under min semester? Jag hoppas verkligen på det senare eftersom jag älskar värme och framförallt att träna i värmeböljan.

Även om kroppen i övrigt varit rätt seg så har träningen dock förlöpt t.o.m. bättre än väntat under de första dagarna på semestern. Jag ligger redan på en km-mängd på över 80 km på de 7 första träningspassen för veckan. Jag har alltså kört två pass om dagen de första dagarna under semestern. Inte för att jag känt det som ett måste, utan för att det helt enkelt känts så otroligt skönt att utan att behöva stressa till jobbet i lugn och ro kunna ta ett lugnt morgonpass innan jag påbörjar dagens göromål.

Det som är speciellt bra med att vara ledig på dagarna är att man när som helst under dagen kan ta en “powernap” för att samla krafter. Dessutom har jag på ett helt annat sätt kunnat fokusera på stretching och avslappning under dessa lediga dagar.

PicsArt_1372919947526
Klockan är 6.16 och jag är färdig för ett lätt löppass.

PicsArt_1372920123614
Ett mörkt kaffe som jag verkligen kan rekommendera. Ett smakrikt och fylligt kaffe som dessutom är riktigt mjukt till smaken. Problemet med många av de mörkrostade kaffesorterna är att dessa är aningen för syrliga, vilket gör att det lätt blir för mycket av det goda. Denna verkar dock ha en bra balans på smaken.

PicsArt_1372919983676
En bra sak med semestern är att man i samband med frukosten i lugn och ro kan dröja sig kvar en stund framför tv:n utan att behöva stressa iväg till jobbet.

PicsArt_1372920040400
Vår terrass börjar äntligen likna något tack vare min sambo.

PicsArt_1372919893340
Bild från gårdagens vin- och läskväll. Som nämnt är en av de bästa sakerna med semestern att man äntligen har tid att läsa några av de otaliga böcker som man samlat på sig under årens lopp. Har haft för (o)vana att ta en runda via Stockmans bokavdelning vid varje besök till Helsingfors, vilket gjort att det blivit en hel del med böcker genom åren.

PicsArt_1372920254974
Vi passade även på att ta ett besök via Alko under kvällen och där träffade jag på en för mig ny Ale vid namn Haymaker. Samuel Adams är en gammal bekant och alltid lika pålitlig. Den passar utmärkt till samtliga maträtter eller till att avnjutas som sådan. Dessa två skall jag avnjuta innan morgondagens Toto-konsert i Jakobstad.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *