Svenskdesignad löparsko sticker ut hakan

Många har anmält sig till lopp under våren. Det som de flesta har gemensamt är att man hoppas kunna springa så fort som möjligt. Ett svenskt företag påstår att det kan räcka med att byta skor för att nå sin drömprestation.

Byt sko och spring snabbare! Det är det något kaxiga budskapet som skoföretaget Airia förmedlar inför den nya löpsäsongen. Airia är ett helsvenskt företag baserat i skostaden Örebro.

– Även om vi inte lyckas är jag 100 % säker på att den typ av teknik vi använder oss av kommer att dominera prestandaprodukter inom löpning och många andra sporter om några år, säger Mattias Geisler som är född i en familj av skomakare sedan sju generationer.

Mattias Geisler, CEO på Airia Running.

Airia lovar att du kan springa snabbare med deras nya löparsko specialdesignad för de vanliga 5 och 10 kilometersloppen på asfalt. Man baserar sin konstruktion på bevisade vetenskapliga studier.

– Det finns fyra faktorer som bevisat leder till snabbare löpning, låg vikt, bra studs, komfort och vår egen patenterade BioSpeed. I Airia RAW har vi kombinerat alla dessa faktorer i en och samma produkt. Det har ingen lyckats med tidigare, säger Mattias och kan visa på studier som styrker hans påstående (längst ned i inlägget).

Men det är bråttom, Airia RAW finns endast att förhandsboka på Kickstarter april ut, om man inte lyckas nå målet om 650 000 kr i förbokningar kommer ingen tillverkning att ske.

”Det här är ett experiment, är marknaden redo att acceptera innovativ design eller ligger vi fortfarande några år före. Om inte vi får in tillräckligt med pengar för att finansiera produktionssättningen av RAW så trycker vi på stopp.” Säger Mattias som ändå är mycket nöjd då man nått över en fjärdedel av målet.

Airia RAW finns att boka på Kickstarter till det för förmånliga förbokningspriset 650 kr. Leverans kommer att ske i oktober. Kampanjen avslutas 21 april.

Referenser

https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40279-014-0283-6

https://www.airiarunning.com/blogs/press-media/10143753-white-paper-airia-running-performance-test-background

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *