Stockholmsresan

Förra veckoslutet blev det en helg i Stockholm. Det är alltid lika roligt att återvända till denna vackra stad, men denna gång blev det en alldeles speciell resa och även den bästa Stockholmsresan hittills om ni frågar mig. Vanligen har det mest varit frågan om renodlade shopping- eller maratonresor när jag tidigare besökt staden. Denna gång var dock fokuset mer på umgänge och andra typer av aktiviteter. För detta har vi Annika och Andreas att tacka som tog så väl hand om oss under veckoslutet.

Vi skulle mycket väl kunna tänka oss att bo i denna vackra och inspirerande stad i framtiden om bara bostadsmarknaden lugnade ner sig en aning. Jag är inte personen som går runt och hoppas på sämre tider eller på att bostadsbubblor skall spricka, men kanske ändå det omtalade amorteringskravet skulle hjälpa till en aning för att få ner bostadspriserna på en rimligare nivå? Nåja, i Stockholm finns ju onekligen efterfrågan så kanske just där kan det nog ta ett bra tag innan priserna skulle justeras nedåt oavsett. Dessutom fungerar ju bostadsmarknaden på ett helt annat sätt där än i Finland.

Det största problemet när man har det riktigt roligt är att man oftast glömmer att fotografera och då man gör det blir det gjort i all hast, så därför har jag inte speciellt många bra foton från resan. Men nedan har jag i alla fall några som fastnade under resans gång.

PicsArt_1413111057768

Vi checkade in på vårt hotell vid lunchtid på fredagen och lade större delen av fredagen till att bekanta oss med shoppingutbudet i staden.

PicsArt_1413262051476

En av de mest intressanta butikerna som jag besökte första dagen.

PicsArt_1413110950211

Vi påbörjade dagen tidigt på lördagen och besökte först Hötorgshallen nära vårt hotell.

PicsArt_1413110830232

Bra med utbud i Hötorgshallen.

PicsArt_1413261216268Sedan besökte vi några butiker främst runt Biblioteksgatan och Stureplan. Detta är vanligen en av favorittidpunkterna under resorna. Första kaffet innan shoppingen påbörjas på allvar.

PicsArt_1413111310704

Efter att Heidi mött upp med sin kompis fick jag lite egen tid för att besöka alla de intressanta specialbutikerna inom herrmode. Jag är speciellt förtjust i butiker som denna, där man möts av en härlig doft av cigarrer blandat med läder genast när man stiger in genom dörren. Även om jag inte själv röker besöker jag också gärna tobaksbutikerna som finns runtom i Stockholm bara för att inspireras av de mysiga miljöerna. Det samma gäller alla de mysiga caféerna som finns i staden.

Det är kanske främst detta som jag saknar med att bo i en liten stad som Vasa. Utbudet i Vasa är rätt intetsägande både då det gäller caféer och butiker. Även när det gäller nöjesutbudet finns det gott om utrymme för förbättringar.

PicsArt_1413268705555

På temat tobak, så hör det till att man besöker Svenskt Snus på Kungsgatan ifall man vill uppleva något typiskt svenskt i en inspirerande miljö.

PicsArt_1413111159520

En eftermiddagspaus vid Mocco.

PicsArt_1413025313810

På kvällen blev det middag vid Primo Ciao Ciao vid Kungsholmen innan vi drog vidare ut i Stockholms nattliv.

bild heidi och annika

Bild från vårt besök vid Rose. Bilden från finest.se

PicsArt_1413025393344

På söndagen blev det brunch vid Restaurang Hasselbacken. Överraskande piggt gäng med tanke på att det endast blev några få timmar med sömn natten till söndag. 🙂

 

Join the Conversation

1 Comments

  1. says: Andreas

    Det ser ut att ha haft det trevligt i den stora staden. Jag får sällan röra mig obehindrat, när fans och paparazzis gömmer sig överallt för att få en skymt utav mig.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *