Stilinspiration för mannen – några nyckelplagg från min garderob

inspiration herrmode sommaren 2019

Det här med mode och stil är något högst personligt. Därför tycker jag också att det är rätt meningslöst att modetidningar till höger och vänster ropar ut “så skall du klä dig i sommar!”.

Det man kan göra är att i inspirationssyfte dela med sig av det som man själv tycker att är snyggt, så kan man själv välja huruvida man vill ta med sig delar av detta till sin egen garderob.

Själv hämtar jag just nu mycket av min inspiration för sommargarderoben från 1930-talets gyllene dagar för herrmodet. Det innebär kanske en lite lösare silhuett en det “pungtryckarmode” vi vant oss vid under senare år och det känns på flera sätt lite befriande.

Men silhuetten hålls ännu smal. Det handlar mer om en lite högre midja på byxorna och material som andas och känns sköna att bära sommartid. Jag har skrivit några inlägg i om herrmodet sommaren 2019 på Gentlemannaguiden, med inspiration från min egen garderob och med speciellt fokus på pikétröjan och de höga midjorna på byxorna.

Nu senast även om loafers som ett snyggt alternativ till sommaren.

inspiration kläder mode för män sommaren 2019

Här liksom på bilden överst ser man ett av mina nyckelplagg för sommaren, pikétröjan. Då det gäller pikétröjor är jag dock noggrann med materialet och skärningen på tröjan. Ärmarna skall sitta högt upp och materialet skall antingen vara ribbstickat eller som denna – i en silke/bomullsblandning. Den traditionella, mer lösa pikétröjan i strävt bomullsmaterial är inte något som jag använder mig av just nu.

Här är också en av mina favoritfärger för just denna sommar, den rostbruna färgen. Även navyblått är en klassisk färg som jag aldrig tröttnar på.

Då det gäller den mer formella klädseln väljer jag även här en mer traditionell silhuett. Byxorna jag har på bilderna hör till samma kostym från Massimo Duttis premiumkollektion, där man valt byxor med frontveck och en högre midja. Det är en detalj som man ser alltför sällan numera på kostymerna.

Dubbelknäppta västar med breda och spetsiga slag är också den rätt sällsynt på kostymerna numera, men här finns den alltså med. Färgen ser grå ut på bilden, men i verkligheten ser man att den faktiskt är mer åt det beiga hållet.

För tillfället är jag även väldigt förtjust i ullslipsen, trots att det nu är sommar. Den ger variation till den mer traditionella sidenslipsen och är på många sätt även en mer elegant variant till den ofta glansiga slipsen.

Hos Tieroom finns en del riktigt snygga varianter av ullslipsar.

Ännu gällande byxorna, så gillar jag byxor med slag. Speciellt nu till sommaren ger detta en riktigt stiligt intryck tillsammans med loafers.

Loafers är tillsammans med sneakers mina främsta val då det gäller skor till sommaren. Jag föredrar den avskalade penny loafern eftersom den är väldigt mångsidig både till den lediga och den mer formella stilen. Till shorts blir det dock nästan alltid sneakers.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *