Startnumren till Stockholm Marathon 2013 har kommit

Igår kollade jag i startlistan för Stockholm Marathon och kunde då konstatera att vi nu fått våra startnummer. I år har jag startnummer 396, vilket innebär att jag kommer att befinna mig i startgrupp B som precis som i Barcelona Marathon startar bakom de seedade elitlöparna i startgrupp A.

Bennys marathon bilder 2012 012
Bild från fjolårets regniga upplaga av Stockholm Marathon.

Det skall bli riktigt roligt att för första gången få starta så långt framme i loppet och känna på atmosfären där. Det har en tendens att bli betydligt mindre spex och mer allvarliga miner så långt fram i startfältet, på gott och ont.

Detta förutsatt att jag kommer till start vill säga. Jag har av försiktighetsskäl ännu inte bokat flyg och hotell till Stockholm eftersom jag inväntat hur min kropp skall reagera på den hårda träningen. Jag har t.ex. ännu kvar min tid till ortopeden nästa vecka, eftersom vi för några veckor sedan kom fram till att operation var den enda vägen till en smärtfri löpning. Några dagar efter att jag bokat tid hos ortopeden blev dock benet bättre och på den vägen är det. Det är svårt att tro att jag endast löpt några veckor smärtfritt med tanke på den träning jag kunnat bedriva de senaste två veckorna.

Jag tar dock inget för givet och är beredd på att smärtan kan komma tillbaka. Därför har jag in i det längsta väntat med att boka flyg och hotell till Stockholm eftersom jag inte känner att det är nödvändigt att resa dit ifall jag inte kan delta i själva marathonloppet.

Nedan finns ett klipp från fjolårets regniga och blåsiga tillställning. Vi får hoppas på ett lite bättre väder till årets upplaga…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *