Spontan vilodag

Det är dagar som denna som gör att jag ytterst sällan har planerade vilodagar. På det stora hela skulle jag tippa att det blir en vilodag varannan vecka då man beaktar de så kallade vanliga veckorna utan formtoppning. 

När man ser på mitt träningsschema ser man att jag aldrig planerar in en vilodag under en vanlig träningsvecka. Det är ett medvetet val eftersom man enligt mig inte kan planera trötthet och den känsla som man kommer att ha efter en tuff arbetsdag. Under de dagar som jag har planerat in ett kvalitetspass vilar jag aldrig fast hur trött jag än skulle vara, men under mina sk. återhämtande dagar kan jag ibland lämna bort träningen om jag inte känner för det.

Idag har jag känt mig riktigt trött hela dagen i jobbet, vilket delvis beror på två nätter med otillräcklig sömn. Idag var jag tvungen att vara tidigt uppe eftersom jag skulle lämna in bilen på service innan jobbdagen. Mina två pass igår gjorde säkert sitt till för min trötthet idag.

Jag tog mig en powernap efter jobbet, men kände mig fortfarande inte sugen på något träningspass. Därför beslutade jag mig för att lämna bort träningen och satsa på vila idag istället. Ibland kan det vara riktigt skönt att bara få ha en ledig kväll utan något extra. För en som är van att varje kväll lägga flera timmar på träning känns det som att man skulle ha oerhört mycket tid för annat när man lämnar bort träningen.

Imorgon har jag tid hos läkaren. Jag är inte speciellt hoppfull att denna skall ha något nytt att komma med gällande mitt ben. Troligen blir det väl så att jag kör på en ny teori angående eventuell skada och så får läkaren göra sitt bästa för att omkullkasta denna.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *