Sommaren tog slut, dags för nästa äventyr

löptips sommar

Vi fick några varma veckor och jag passade på och tog lite ledigt för att till fullo njuta av dessa dagar. I samband med att det blev kallare denna vecka känns det dock som att man kan börja sammanfatta sommaren.

I maj hade vi rätt ok väder, men i övrigt kan man väl säga att det varit en riktigt dålig sommar vädermässigt. För mig räcker det inte riktigt med några veckor av varmt väder under sommaren, även om detta är vad man fått vänja sig med större delar av livet här i Finland.

Det räcker heller inte med att ta några veckor semester utomlands under ett år. Jag vill ha mer värme under ett år än så och det är också därför jag snart packar ihop mina väskor och beger mig iväg till ett varmare land för att bo. Det börjar närma sig ett beslut. Det enda som återstår nu är att hitta ett vettigt boende innan det slutgiltiga beslutet.

Men innan jag går in på dessa funderingar kan vi se lite vad jag sysslade med under de senaste veckorna, då jag alltså också hade bloggpaus här.

Bland det härligaste man kan göra under en riktigt varm dag är att först ta ett långpass och sedan en simtur efteråt. Bilden överst är från ett långpass på 30 km i nästan 30 graders värme på söndagen för två veckor sedan. Efter det en simtur.

Under de varma veckorna hade jag bra flyt i träningen och fick in ett par tempopass och ett par långpass. Tyvärr drog jag på mig en förkylning i samband med att vädret blev kallare denna vecka och det tvingade mig till några dagars löpvila.

Efter flera av löppassen passade jag även på att stretcha och göra styrkeövningar utomhus.

Man får alltid rådet att dricka mycket under varma dagar. Jag är dock inte så säker på att de menar alkohol, men man måste ju passa på under de få dagar när det ändå är varmt i detta land. 🙂

I början av förra veckan var jag vid min hemby Lepplax och hälsade på. Där blev det fotboll med min systerson, blandat med intervaller och styrketräning. Det är alltid lika kul med variation i träningen medan jag är hemma och hälsar på.

Lite strandfotboll vid Fäboda förra måndagen.

Nattsim förra fredagen, vilket var en ny upplevelse för min del.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det varit en lärorik sommar på många sätt och vis. Det känns lite märkligt att man redan sammanfattar sommaren trots att vi bara är i början av augusti.

Lite vemodigt är det också att lämna den stad som man bott i så länge, men samtidigt kommer jag säkert att återvända hit förr eller senare. Om inte annat, så till somrarna. Jag lämnar ju stora delar av mina grejor hit, så ärenden kommer jag att ha här i staden i framtiden oavsett.

Sedan är det naturligtvis människorna man kommer att sakna och min familj framför allt. I planerna finns att så småningom flytta till Stockholm delar av året för att ha närmare hem till dem. Just nu känns det viktigast att få komma bort från all kyla som vi har här och på allvar börja leva på det sätt som jag är “skapt” för att leva.

Mer om detta blir det i några inlägg framöver.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *