Ökad kapacitet för Royal Run i Danmark 2024 – Danmarks största motionslopp växer

royal run i danmark 2024
Matthew James Harrison's Royal Run 2023 Copenhagen images

Efter en anmärkningsvärd efterfrågan på startplatser till Royal Run 2024, som såldes ut i rekordfart, tillkännager nu arrangörerna att de öppnar upp för ytterligare 7 500 löpare. Detta beslut kommer som en respons på det överväldigande intresset som upplevts i de fem värdstäderna. Med start från den 31 januari kommer dessa nya startplatser att bli tillgängliga för den allmänna publiken.

Kunglig närvaro höjer Evenemangets ställning

Royal Run i Danmark 2024
Matthew James Harrison’s Royal Run 2023 Copenhagen images

H.M. Frederik den X, Danmarks nytillträdda kung, fortsätter sitt engagemang i Royal Run, ett initiativ för att främja motion och hälsa bland danska medborgare. I år har evenemanget lockat 87 500 deltagare, vilket visar på dess växande popularitet.

Med tanke på detta höga intresse har arrangörerna vidtagit åtgärder för att öka antalet löpare, särskilt i städerna Brønderslev, Aarhus, Fredericia och Köpenhamn/Frederiksberg.

Vad gör Royal Run så speciellt?

Royal Run i Danmark 2024
Photo: Lars Moeller

Royal Run är mer än bara ett löpevenemang; det är en fest i joggingskor där danskarna får möjlighet att interagera med kungafamiljen i en avslappnad miljö. Evenemanget, som karaktäriseras av gemenskap och en positiv upplevelse, erbjuder deltagarna att välja mellan tre distanser: One mile (1,6 km), 5 km och 10 km.

Den omtyckta “Familje-milen” lockar deltagare av alla åldrar, från barn till äldre, att delta tillsammans.

Kungafamiljens deltagande och stöd till Royal Run över åren har varit en viktig faktor för dess framgång och popularitet.

När och var?

när ordnas Royal Run i Danmark 2024
Photo: Lars Moeller

Royal Run i Danmark arrangeras annandag pingst, den 20 maj 2024. Det är H.M. Kung Frederik den X som står som värd för evenemanget, vilket erbjuder en unik chans för alla danskar att delta i idrottsgemenskapen.

Evenemanget varierar i värdstad från år till år, vilket bidrar till dess dynamik och räckvidd över hela landet.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *