Personbästa av Josefin igen!

Säsongen har börjat bra för syrran. 3 tävlingar och 3 personbästan är saldot hittills denna säsong. Idag kom hon på tredje plats på Paavo Nurmi halvmarathon i Åbo med tiden 1:26:20. En riktigt bra tid och en förbättring av personbästat på halvmarathon med nästan 3 minuter.

De fina resultaten är ännu ett bevis på hur viktigt det är att hålla sig borta från skador inom idrotten. På längre sträckor som halvmarathon och marathon är det speciellt viktigt att man har kontinuitet i träningen och det är något som Josefin haft i år. De tidigare två säsongerna har båda blivit kortare än de kunde ha varit om hon fått vara skadefri. Ifjol började hon med finfina 3:10 i Barcelona, men efter detta blev det inte fler fullföljda maratonlopp under säsongen.

Det skall bli riktigt intressant var detta slutar ifall hon får vara skadefri resten av denna säsong.

Även för egen del börjar det se ljust ut och det verkar som att jag nu skakat av mig skadeproblemen för denna gång. Efter dagens löppass på 20 km och det fjärde löppasset utan smärta denna vecka kan jag nu börja planera löpträningen på allvar igen. Det är lite svårt att veta precis var jag skall börja i mitt träningsprogram, men troligen gör jag det med sikte på att genomföra ett halvmaraton i september och ett maraton i oktober. Vasa 6.9 och Kankaanpää 18.10 är troligtvis mina följande tävlingar.

Isåfall kommer jag att någon av de följande veckorna hoppa på Janne Holméns träningsprogram där jag borde vara räknat från marathonloppet i oktober. Det förutsatt att benen känns bra och formen är den rätta.

långpass 28.6.2014
Även för egen del börjar det se riktigt ljust ut. Både gårdagens distanspass på 15 km och dagens på 20 km kunde jag köra helt utan några känningar i ljumskarna. Nu har jag kört fyra löppass denna vecka utan några som helst smärtor i ljumskarna, vilket jag tar som ett tecken på att jag nu är tillbaka på allvar igen!

PicsArt_1403963498161
Jag hade tänkt ta ett ölfritt veckoslut med tanke på beachformen till Nice. Men genast efter att jag hörde om Josefins resultat drog jag iväg efter några öl för att fira. Det känns nästan roligare när hon gör fina resultat än när jag gör det. Det kan bero på att vi tränat så länge tillsammans att jag ser vilka uppoffringar hon gjort. Det gör det extra roligt när resultaten av träningen sedan visar sig.

PicsArt_1403963319668
Igår började så smått planera inför vår Frankrike-resa nästa vecka. Det blir inte alltför enkelt att hinna med allt man vill se på resan, men vi skall åtminstone hinna till grannstäderna Monaco, Cannes och Grasse. Vi skall även försöka hinna över på den Italienska sidan någon av dagarna.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *