Personbästa av Josefin i London

Igår slog min syster Josefin ett präktigt personbästa på ett lopp över 10 km i London, då hon i Battersea Park Run sprang in på en tid på 37:53. Loppet var egentligen en genomkörare inför Frankfurt Marathon och hon började med det loppet innan hon fortsatte med 20 km för att fullfölja det obligatoriska långpasset på 32 km som schemalagts för dagen.

Det kom definitivt inte som någon överraskning för mig som sett hur formen utvecklats för syrran sedan sommaren. De senaste månaderna har hon nämligen radat upp prima träningsresultat under samtliga de kvalitetspass som vi kört, med tider långt under de rikttider som lagts upp. Just jämnheten i kvalitetspassen har varit övertygande och har även gjort att jag inte för en sekund tvivlat på att resultaten även kommer i tävlingarna.

Meningen var även att hon skulle ha krossat sitt personbästa redan i ett halvmaraton i Vimpeli för några veckor sedan. Då hindrade dock dåligt märkt bana hennes framfart och hon sprang fel i loppet.

Nu kom dock ett giltigt resultat och är samtidigt ett riktigt formbesked inför kommande maratonlopp. Formen finns alltså definitivt där för att underskrida 3 timmar på maratonloppet, speciellt med tanke på att hon varit så nära tidigare och även har uthålligheten som krävs för att klara ett maraton. Sedan kan ju det mesta hända under ett maratonlopp, men om det inte sker i Frankfurt lär det nog endast vara en tidsfråga innan sluttiderna börjar komma en bra bit under 3 timmar.

87723a03-4d07-41ce-b71e-93fdce035b17

I mål.

5c7ecf7c-bf29-4459-bb7e-a5cca1a519c4

Den officiella sluttiden som alltså blev 37:53. Placeringen var etta bland damerna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *