Packningsproblem

Denna dag har inte riktigt gått som planerat. Egentligen kan man säga att hela förberedelseperioden varit som ur en handbok över hur man inte skall förbereda sig inför ett marathon. Träningen eller bristen på den är ett kapitel för sig, men jag har även nämnt i något sammanhang att man bör sträva till att ha en så stressfri tillvaro som möjligt veckan inför ett marathon för att hjälpa kroppen på traven med formtoppningen.

PicsArt_1363296429362
Omöjlig ekvation?

Idag hade jag planerat att endast ta en snabbtur via jobbet idag och fixa undan det sista för att kunna ta en vecka med semester i lugn ro. Det gick lite annorlunda och det blev, om inte en maratondag så åtminstone en halvmaratondag i jobbet eftersom jag kom hem först kvart över fem från jobbet. Efter detta skyndade jag mig iväg till stan för att köpa mig en jacka och ett par skor.

Jag kom därför mig iväg först strax innan åtta på mitt kvällspass som ikväll var 8 km länk i lugnt och behärskat tempo. Träningen är dock inget jag tar någon stress över såhär nära inpå en tävling. En sak som jag dock stressar en aning över är min packning.

Vi har alltså planerat in vår resa i en sann Japansk JIT-princip (just-in-time), vilket innebär att vi egentligen inte har någon som helst väntetid vid mellanlandningarna. Detta innebär också att vi inte har någon möjlighet att ta annat än handbagage med oss om vi skall hinna med följande plan.

Utmaningen för mig ligger i att få med sig allt som jag behöver i ett handbagage på 50x20x40. Det kan kanske lyckas, men vikten på max 8 kg är en ännu större utmaning. Just nu ligger jag på 13 kg och då har jag enligt min åsikt inte alls packat med något onödigt.

Få se nu, tror jag går och lägger mig nu och tar nya tag från morgonen. Jag brukar vara betydligt klokare efter en natts sömn…

PicsArt_1363297901127
Ny jacka.

PicsArt_1363297943121
Nya skor.

Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Markus Segervall

  Hur gick det med packandet? Vi tog nog ett stort bagage eftersom man kunde checka in det i Kronoby ända till Barcelona…och fram kom det 🙂
  Hoppas vi träffas före start, jag hälsar på dig om jag ser dig. Ska bli kul med Barca match också.
  Lycka till så mycket och kör vad tygen håller!!

  1. says: Benny

   Det gick nog bra till sist ändå. 🙂 Som tur var kollade de inte vikten på något av flygen. Tur eftersom det nog låg en bit över 10 kg…

   Ja hoppas vi ses innan start. Vi har haft riktigt bråda dagar igår och idag. Nu är första gången jag slipper och logga in på min dator och nu börjar det vara läggdags ifall jag skall orka stiga upp innan 6 imorgon.

   Lycka till imorgon du också! Lär ju bli riktigt bra löparväder enligt prognoserna 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *