Packningen påbörjad

Den otrevligaste delen av en resa påbörjades igår kväll. Det finns en hel del viktiga saker att minnas när man packar inför en maratonresa. Inför Stockholm Marathon är det inte hela världen ifall man glömmer att packa med t.ex. olika apoteksvaror eftersom apotek i Sverige har ungefär motsvarande utbud som här.

Men på basen av de erfarenheter jag har från idrottsresor förut vet jag att det finns en sak som det lönar sig att satsa på när man packar inför en resa lite längre bort och det är just saker som man i allmänhet skaffar från apoteket som, imodium, burana, kinesiotejp och vaselin av bra kvalitet. Det brukar annars kunna bli ett enormt springande för att hitta de rätta varorna i utlandet.

medikament
Lite av de medikament som behövs för ett marathon. Det blir en sväng via apoteket ännu idag för att fylla på lagret av nödvändigheter.

En sak som jag tipsat om förut för de som skall springa ett maraton eller halvmaraton är att själv göra upp ett mellantidsarmband för att bättre kunna hålla koll på de mellantider som krävs för att springa en på en viss tid. Detta brukar jag även använda på mina långlänkar eftersom jag i min utmattning brukar ha svårt att minnas de olika passertiderna utantill.

Nu skall jag en kort sväng till jobbet för att sköta undan de sista ärendena innan min semester. Sedan blir det att boka biljetter till matchen FC Barcelona-Rayo Vallecano på söndag och att packa det sista inför resan. Skriver upp det här för att minnas; måste minnas att köpa en engångs regnponcho :). Annars kan det bli kallt att vänta ifall det är regnigt innan start…

mellantidsarmband
Klipp ut mellantidsarmbandet, fäst tejp runt för att det inte skall förstöras av all svett och ev. regn, fäst ordentligt på armen. Vanligt tejp brukar inte räcka för att få armbandet att hålla på armen eftersom fukten förr eller senare gör så att limytan tappar greppet.
Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Benny

   Tack Lasse! Jag ska minnas att hälsa från dig om jag råkar se Messi på nån av shoppingrundorna 🙂

 1. says: Ingmar Juselius

  Lycka till i Barcelona! Det skall bli roligt att kolla dina tider där. Vilket startnummer har du?
  Ingo

  1. says: Benny

   Tack så mycket! Jag tror inte att ni skall ha alltför stora förhoppningar på några bra tider i Barcelona. Har ju varit mer eller mindre skadad sedan mitten av december och inte kunnat träna ordentligt sedan mitten av januari. Men ifall jag orkar halva sträckan är jag nöjd. 🙂 Får bli som ett träningspass för min del…

   Jag har startnummer 812 och startar alltså i första gruppen. Denna gång behöver jag dock inte tränga mig fram alltför mycket i ledet, får väl bara se till att inte bli överkörd bakifrån 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *