På väg mot ljusare tider!

bo på malta

Det kan inte förnekas att jag tidvis haft lite mörkare tankar de senaste veckorna. Ibland saknar jag också alla därhemma väldigt mycket. Allt detta beror säkert till viss del på att jag fick lite mer tid att tänka under jul- och nyårsveckan, men framförallt på att jag inte varit riktigt frisk den senaste veckan. Efter nyåret fick jag först förkylning och lite feber i ett par dagar och sedan dess har jag haft en envis hosta som påverkar både ork och träning.

Det är väldigt sällsynt. Det är säkert flera år sedan jag hade min senaste förkylning, men å andra sidan är det inte så märkligt att man drar på sig sjukdomar om man behagar lämna bort nattsömnen som jag alltså gjorde på nyårsafton. Motståndskraften är ju inte den bästa efter sådana äventyr.

Nu börjar jag dock äntligen vara i skick igen. Dessutom har jag en bra metod att få mig själv på bättre humör varje gång jag känner mig lite nere. Det räcker med att helt enkelt tänka på hur jävligt det är i Finland såhär års, så vet jag att jag är väldigt lyckligt lottad som får bo i ett varmt land med massor av solljus.

leva och bo på malta
Det har sin vana trogen varit otroligt skönt att vandra till jobbet den senaste veckan. Imorgon planerar jag också att återuppta morgonpassen när hostandet äntligen börjar vara över.

Efter nyåret har det varit ett riktigt härligt väder här. Sol varje dag och vår i luften. Nu börjar man också märka att det blir ljusare allt snabbare på kvällarna och det gör mycket för humöret att både kunna gå till och hem från jobbet i solljus.

När jag nu dessutom också kan börja springa på allvar igen kommer det säkert att bidra till att humöret höjs ytterligare ett snäpp.

Jobblivet

En annan positiv sak för tillfället är att jag verkligen älskar mitt jobb. Visst är det ett väldigt tufft och slitsamt jobb. Det gäller att varje dag börja om från noll och bevisa sitt värde. Ingenting kommer gratis och i detta yrke är man inte bättre än sin senaste text. Nu är det dessutom mycket tuffare när en av mina närmaste kollegor slutade strax efter nyår, så nu är jag en av få som faktiskt står för texter på den svenska marknaden.

Men orsaken till att jag gillar jobbet så mycket är att jag lär mig något nytt och värdefullt varje dag. Det är heller inga “onödiga” kunskaper som endast kan tillämpas hos det företag jag jobbar hos, utan precis allt jag lär mig kan direkt tillämpas på mitt företag.

magisk kväll på malta
Magisk afton här ikväll. Det enda man kan anmärka på de senaste veckorna är att det tidvis varit blåsigt, men idag varit det lugnt och skönt.

Visst har jag på grund av min jobbmängd varit tvungen att ta ett steg tillbaka med mitt företag. Men ibland måste man ta ett steg tillbaka för att kunna ta två framåt. Om jag inte ser till att gå 100% in i mitt yrke kommer jag nämligen aldrig att lära mig de nya sakerna så snabbt som jag önskar. Det finns nämligen en enorm vilja hos mig att suga i mig allt jag kan så snabbt som det bara är möjligt och det tar såklart de flesta av krafterna under ett dygn.

Men det känns alltså som vi är på väg mot ljusare tider i flera hänseenden just nu. Det gäller bara att komma igång med träningen nu också om jag vill kunna fullfölja Malta Marathon 1.3.2020 och komma i strandform till mars. Det gäller bara att hålla sig bort från festandet så skall det nog säkert gå. 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *