Om det här med att packa med förstånd

Jag har alltid hatat att packa. Eftersom det känns så motbjudande brukar jag i regel spara detta till sista minuten, vilket är den främsta orsaken att jag konsekvent har med mig en tredubbelt så stor packning på mina resor än vad jag skulle ha klarat mig med.

PicsArt_1363026567082
Nytt större handbagage.

Vid våra weekendtrippar till Lepplax (min hemby) brukar jag ibland ha fem (!) väskor med mig, medan min sambo brukar klara sig med en liten väska. Till saken hör att Lepplax endast ligger 100 km från Vasa och även om vi inte är alltför ofta i mina hemtrakter nuförtiden så borde det finnas möjligheter att banta min packning.

Därför har jag beslutat mig för att börja packa i tid inför Barcelona, istället för den sista minuten packning som jag annars brukar köra med inför mina resor. Det vanliga scenariet är att jag brukar hamna att sitta upp halva natten inför en resa eftersom jag sparat allt till sista stund.

Denna gång krävs dessutom lite smartare planering eftersom vi har ett väldigt tajt tidschema vid våra mellanlandningar. Ett upplägg som jag egentligen trivs väldigt bra med då allt väntande som man i allmänhet hamnar ut för på resorna är bland det tråkigaste jag vet. Dock blir det en riktig utmaning att få med all tävlings- och träningsutrustning samt allt annat som behövs med på en resa i ett handbagage.

Jag var och handlade ett stort handbagage av måttet 55x40x20 idag. Det återstår att se hur rymligt detta är när det sätts på prov…

PicsArt_1363028069104
Dagens lunch, sushi buffet

PicsArt_1363028219074
Gårdagens försök till att skala en ananas.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *