Ofrivilligt tidig morgon…

En nackdel med att ha det i rutinerna att vakna kring 5-tiden på vardagarna är att det ibland gör det svårare att sova ut under veckosluten. Den senaste tiden har det inte varit några problem och jag har kunnat sova ut precis så länge jag haft lust med under veckosluten. Idag vaknade jag dock redan kl. 5.00 och kände mig rätt utvilad och pigg, även fastän jag gick och lade mig så sent som halv tolv. Jag försökte somna om, men gav upp lite före halv sex och tog mig upp för en rejäl frukost.

PicsArt_1377315980481

Fördelen med att vakna upp tidigt på veckosluten är å andra sidan alla de saker som man hinner utföra på det privata planet. Det är inte alltför sällan man konstaterar att veckoslutet bara runnit iväg och alla de stora planer man haft lämnat ogjorda. Nu har jag alla chanser i världen att hinna med allt och lite till eftersom jag med säkerhet kommer att hinna iväg på mitt långpass redan halv åtta.

Idag är alltså planen att köra ett långpass på 40 km. Det tänker jag försöka dra i stegrande fart, eftersom det inte finns något vett i att börja ett såpass långt pass alltför hårt med tanke på återhämtningstiden efter denna typ av träningspass.

Vi får se hur det känns när jag kommer igång, men de senaste veckornas form har varit stigande. Även om jag känt mig riktigt trött och seg i benen har farten vid rätt låg ansträngning ibland rört sig t.o.m. under 4:00 min./km.

Jag ser riktigt mycket fram emot denna dag. Mycket god mat står på schemat eftersom detta som bekant är min frossardag. Dessutom står Premier League fotboll på schemat redan från och med 14.45 då mitt favoritlag Arsenal spelar borta mot Fulham. Ikväll blir det sedan traditionell film-godiskväll.

PicsArt_1377316173845
Kolhydratuppladdning-vilken underbar ursäkt att påbörja frossandet redan kvällen innan. 🙂

PicsArt_1377316109952
Lite fredagsmys med vår lilla familj.

PicsArt_1377316234010
På morgonen fortsatte kolhydratladdningen inför långpasset.

PicsArt_1377316298021
Ännu lite mer tomma, men goda kolhydrater.

PicsArt_1377316428529
Nya kaffesorter.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *