Nytt jobb här på Malta

jobba på malta

Igår fick jag svar gällande tisdagens intervju som jag var på och även denna gång fick jag jobbet. Till skillnad från förra gången tackade jag dock ja till denna tjänst.

Med andra ord lönade det sig för mig denna gång att gå på magkänslan och satsa på det som jag verkligen kände att jag ville göra – trots att utgången var allt annat än klar. I många fall skulle det kanske kännas säkrast att pröva på ett jobb som man redan erbjudits bara för att testa. I detta fall var jag dock säker på att det inte var inom den finansiella sektorn jag ville jobba trots att mina främsta arbetserfarenheter och meriter finns där. Jag ville fortsätta inom det jag nu håller på med och kommer att börja jobba som en så kallad Content Writer.

Räcker det inte med det du redan håller på med som företagare? Jovisst, ekonomiskt skulle jag klara det alldeles utmärkt eftersom mina inkomster inte avviker så mycket från vad jag varit van med från tiden som anställd. Det är klart att det varit betydligt lugnare sommartid, men det är något man får räkna med i denna bransch. I och med hösten är dock verksamheten i full gång igen.

Här hjälper det ju dessutom att det inom denna typ av verksamhet inte finns så många andra fasta kostnader än de för webbhotellet. Här kan man dessutom få ned dessa rätt bra genom att man jämför webbhotell med jämna mellanrum. Framförallt är detta jobb bra att göra grundligt innan man startar upp en webbsida eller blogg, men även efter det är det bra att hålla koll på hur kostnaderna för dessa tjänster utvecklar sig eftersom de kan skilja sig rejält mellan olika webbhotell.

Det som gör att jag vill pröva på som anställd är, som jag nämnt tidigare, att här finns många företag inom intressanta branscher. Det är något som saknats i städer som Vasa. Problemet som egen företagare är också att man ibland blir lite instängd i sina egna rutiner och sina egna tankegångar. Jag tror att jag snabbt kan lära mig många nya saker genom att jobba med nya människor inom ett område som intresserar mig.

Att få vara en del av ett team där man strävar mot samma mål är något som jag även saknat lite de senaste åren. På företaget jag nu kommer att jobba är det också väldigt flexibla arbetstider och man ordnar mycket gemensamma aktiviteter både på och utanför arbetstid. Med andra ord kommer jag på ett naturligt sätt in i en gemenskap genom att börja jobba här.

Även om det har sina fördelar att helt och hållet kunna lägga upp sin dag som företagare är det också bra med mer fasta rutiner. Att som nu, varje dag börja om den kreativa processen från noll har även sina nackdelar trots att jag trivts med det. Jag kommer ändå att hålla igång mina bloggar trots jobbet, men nu behövs såklart ett helt annat upplägg för att det inte skall störa mina insatser som anställd.

Som jag även nämnt tidigare handlade det här också om synergieffekter. Jag har mycket nytt och fräscht att erbjuda företaget, samtidigt som jag lär mig mycket som jag även själv kommer att ha nytta av i framtiden. Vi har alla våra helt unika arbetshistoria och denna gång var det just min som de intresserade sig för… och det är jag mycket glad över.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *