Nya Saucony Endorphin Pro 4 är ute – här är alla de nya egenskaperna på skon!

nya saucony endorphin pro 4 löparskor

Nya Saucony Endorphin Pro 4 har nyligen lanserats och du hittar den nu även i Sverige. Vid sidan om Saucony Endorphin Elite är detta de snabbaste löparskorna från Saucony och en skomodell som fått mycket beröm under det senaste åren. Vilka är då egenskaperna på den senaste modellen och hur är de jämfört med den tidigare modellen? Här tar jag fram alla egenskaperna på nya Saucony Endorphin Pro 4 löparskor.

Lanseringsdatum och pris för nya Saucony Endorphin Pro 4

nya Saucony Endorphin Pro 4 löparskor

Saucony Pro 4 släpptes samtidigt som nya Saucony Endorphin Speed 4, alltså den 1 februari och finns alltså nu även tillgänglig för svenska löpare. Saucony Endorphin Pro 4 har pris på 2999,00 kr, vilket är ungefär i nivå med vad man kan förvänta sig av ett par löparskor med kolfiberplatta i premiumklassen.

Nya Saucony Endorphin Pro 4 egenskaper

Nya Saucony Endorphin Pro 4 egenskaper

Saucony Endorphin Pro 4 är inte vilken löparsko som helst – den är en ledstjärna för innovation. Den utmärkande egenskapen är sammansmältningen av PWRRUN HG- och PWRRUN PB-skum i mellansulan, en nyhet i branschen. Den här kombinationen ger snabb respons och smidig, effektiv prestanda, så att löparna känner att de har stöd i varje steg på vägen.

Skon har också en hel kolfiberplatta som är utformad för längsgående styvhet och maximal metabolisk effektivitet, vilket ytterligare förstärker dess attraktionskraft.

Med tillägget av Speedroll-teknik kan löpare njuta av enkel hastighet och en drivande framåtriktad rörelse. Skons design omfattar också ett silkeslent hälfoder och ett integrerat tungsystem för en bekväm, åtsittande passform.

Saucony Endorphin Pro 4 vs 3

Saucony Endorphin Pro 4 uppdateringar jämfört med Pro 3

Endorphin Pro 4 bygger vidare på sin föregångares framgångar med några anmärkningsvärda förbättringar. Endorphin Pro 3 hyllades för sin prestanda och komfort, men den fjärde versionen tar det ett steg längre genom att integrera nya tekniker och material för en ännu mer bekvämlighet och bättre löpprestanda.

Den viktigaste uppgraderingen är mellansulans dubbla skumkomposition, som ger en balans mellan respons och effektivitet som är bättre än hos föregångaren.

Hur länge håller Saucony Pro?

Hållbarhet är en viktig faktor för löpare, och Endorphin Pro-serien är riktigt bra på detta område trots sin lätta konstruktion. Även om livslängden för en löparsko kan variera beroende på användning och löpförhållanden, är Endorphin Pro 4:s konstruktion och material utformade för lång livslängd.

För mig personligen räcker löparskor i allmänhet upp till 1500 km om de inte slits ut i tårna, men då är jag också lätt i kroppen och springer oftast också på slät terräng på betongunderlag i Malta.

Vad är skillnaden mellan Saucony Endorphin Pro och Speed?

är Saucony Endorphin bra och snabba löparskor? Är Saucony Endorphin Pro bra för maraton?

Endorphin Pro och Endorphin Speed är båda en del av Sauconys högpresterande sortiment, men de tillgodoser lite olika behov. Endorphin Pro, med sin längre kolfiberplatta, är inriktad på att maximera effektivitet och hastighet, vilket gör den idealisk för tävlingar och högintensiva löprundor.

Å andra sidan är Endorphin Speed, som fortfarande erbjuder utmärkt prestanda, utformad med ett mer mångsidigt tillvägagångssätt, lämpligt för både träning och tävling. Valet mellan de två beror på löparens specifika mål och preferenser.

Är Saucony Endorphin Pro bra för maraton?

Endorphin Pro 4 är konstruerad med maratonlöpning i åtanke. Kombinationen av responsivt skum, kolfiberplatta och Speedroll-teknik gör den till ett utmärkt val för långdistanslöpare som vill förbättra sina tävlingstider. Den komfort och effektivitet som Endorphin Pro 4 erbjuder säkerställer att löparen kan hålla tempot på ett bekvämt sätt under maratondistanserna.

Sammanfattningsvis står Saucony Endorphin Pro 4 för ett betydande framsteg inom löparskotekniken. Med sina innovativa funktioner, utformade för att erbjuda oöverträffad hastighet, effektivitet och komfort, kommer den att bli en favorit bland seriösa löpare – ett riktigt bra alternativ för dig som siktar på att sätta personliga rekord på löpartävlingar i vår och sommar!

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *