Nike Motiva – Ny sko som är utformad för komfort och lätthet

nya Nike Motiva

Nike har lanserat sin nya sko, Nike Motiva, som är utformad för personer som älskar att gå, jogga och springa med komfort och lätthet. Skon har en helt ny rockergeometri, en ny läst och en ny dämpning i hela längden som ger en mjuk och smidig gång för varierande aktiviteter och varierande tempo.

Med utgångspunkt i sin innovationskultur utnyttjade Nikes designers och forskare insikter från kvinnor som loggar träningspass i Nike Run Club-appen och intervjuer med mer än 1 000 personer som går, joggar och springer för att förstå deras unika behov och skapa en sko som gör all rörelse mer njutbar. Om du letar efter nya lanseringar bland löparskor är detta en intressant nyhet – speciellt om du letar efter mjuka löparskor som nybörjare.

Att förstå kvinnors träningsresa

Nya Nike Motiva löparskor

Nike anser att produkten du bär ska göra träningen bättre, oavsett hur du väljer att röra dig. Eftersom definitionen av idrott fortsätter att bli mer personlig, varierande och omdefinierad mellan olika aktiviteter har Nike i grunden ändrat hur man betjänar och stöder kvinnors fitnessresor – oavsett hur den ser ut.

Nike-teamet märkte att majoriteten av de kvinnor som loggade sitt första träningspass i Nike Run Club-appen hade en genomsnittlig längd på 13 minuter och pendlade mellan att gå, jogga, springa, starta och stanna under hela aktiviteten. Denna observation utlöste en utforskning av nya sätt att bättre tillgodose denna idrottares unika upplevelse på språng genom meningsfull innovation.

Skapandet av sko som bidrar till att göra träningen roligare

nya löparskor nike motiva

Genom hundratals intervjuer och fokusgruppstimmar, både i Nike Sport Research Lab och i människors hemtrakter, visste Nikes team att stopp-start-långsam-pacingmönster ofta beror på trötthet, vilket orsakar obehag och frustration. Och de visste att den här upplevelsen hindrade människor från att verkligen njuta av sina rörelser – ibland långt innan de kunde njuta av dem eller känna den fysiska och mentala vinsten av sina träningspass.

Detta motiverade teamet att fokusera på att skapa en sko som skulle bidra till att göra träningen roligare och i slutändan motivera människor att fortsätta.

Nike Motiva: Designad för komfort och lätthet

är Nike Motiva bra skor

Nike Motiva är en ny sko som är utformad för att hjälpa dig att röra dig mer med komfort och lätthet. Skon har skapats för att ta bort distraktioner och åtgärda det obehag som kan följa med hur du känner dig både under och efter en aktivitet.

Enligt Dr. Emily Farina, huvudforskare vid Nike Sport Research Lab är resultatet en sko som kan hjälpa till att minska störningar i ditt steg för att få rörelsen att kännas smidigare.

Helt ny Rocker-geometri

är Nike Motiva bekväma

När Nike-teamet tittade på insikterna förstod de att i ett långsammare tempo är människor mer benägna att träffa marken med hälen först. Sulan på Nike Motiva har en överdriven rocker som hjälper till att ge en smidig övergång när du rör dig framåt.

Rockerpartiet hjälper till att underlätta för foten att landa på marken efter hälens nedslag innan det hjälper till att rulla foten framåt för att skjuta tillbaka för nästa steg.

Bekväm dämpning

Nike Motiva ny löparsko

Nike Motiva är byggd för att göra varje rörelse bekvämare. Skon har Cushlon 3.0-skum i mellansulan i full längd för att ge dämpning som hjälper till att mildra effekten när dina fötter träffar marken.

De nya ComfortGroove-bucklorna på yttersulan hjälper till att göra upplevelsen under foten ännu mjukare och komprimerar där och när du behöver det. En vattenfallskrage i mjukt skum omsluter ankeln och hälen, medan en inre halvbootie hjälper dig att smidigt få på och av skon med lätthet.

Helt ny passform

nya Nike Motiva löparskor

Under hela testningen berättade testare för Nike att en smal sko inte är den passform de föredrar. Så teamet byggde Nike Motiva på en ny, datadriven form som ger den bredare framfoten, fotvalvet och tåboxen som testarna bad om.

Tillgänglighet

när kommer Nike Motiva ut på marknaden

Nike Motiva kommer att finnas tillgänglig i maj på nike.com och i utvalda Nike-butiker och andra specialbutiker. Den finns i tre olika färger både för män och kvinnor.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *