Muskelvård i fokus

De senaste veckorna har jag satsat rätt mycket på stretching och annan muskelvård. Det är säkert rätt individuellt hur beroende man är av stretching, men jag har i alla fall märkt att det är väldigt viktigt för mig. Kanske ännu viktigare nu när man så småningom håller på och blir vuxen. 🙂

Jag har ju rätt mycket muskler för att vara långdistansare och dessutom rätt korta muskler. Just därför kan det tänkas att det är extra viktigt att jag ser till att de inte ytterligare förkortas. Speciellt baklåren måste jag vara noggrann med för att det skall vara möjligt att springa normalt, men även de nedre ryggmusklerna och höftböjarna behöver mycket kärlek för att fungera normalt.

Nedan har jag några klipp med några bra övningar med stretching för löpare. Det finns ju stretchingövningar till förbannelse för den som orkar söka. Men övningarna nedan täcker i alla fall några av de viktigaste områdena för just löpare. Märkligt att det bara är kvinnor som stretchar på alla videosnuttar man hittar. 🙂

Men jag börjar med några övningar som man kan göra med foamrollern. Speciellt den första övningen där tjejen rullar med foamrollern över ryggen har jag märkt att fungerar utmärkt för att få andningen att fungera normalt igen efter en lång jobbdag framför datorn.


Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *