Morgonpass med flyt

Vilken underbar början på dagen! Halv 9 på morgonen hade jag redan hunnit med 13 km löpning och en timme på gymmet. Jag vaknade utan väckarklockans hjälp halv 6 och kände mig helt pigg och redo att ta tag i mina uppgifter för dagen. Det får bli orsaker att träna nummer 4, nämligen sömnen. Löpträningen gör definitivt att man sover djupare och speciellt efter de tunga kvalitetspassen brukar jag vakna helt utvilad och pigg även om jag som i natt endast sovit drygt 5 timmar.

Även i övrigt brukar jag sova djupt under nätterna (ta i trä) och det känner jag att jag till stor del har träningen att tacka. Under de få perioder i livet när jag haft träningspaus har jag märkt att jag haft svårare att somna in då tankar på jobb och dylika problem hållit mig vaken. Nu kan jag inte minnas när det senast dröjt längre än 5-10 minuter att somna in och det tackar jag för. Att ligga vaken med svårigheter att somna är bland de värsta stressmomenten som finns.

Vi hade bestämt starttid för löppasset till kl. 6.15 med syrran. Efter en rejäl frukost bar det av. Dagen till ära hade jag oförskämt pigga ben och även i övrigt kände jag mig bättre i skick än någonsin tidigare på ett morgonpass. Om detta fortsätter tror jag att det finns alla orsaker att förvänta sig en väldigt bra säsong. Känslan i kroppen är ändå bättre än den någonsin varit tidigare. Inte så att jag skulle vara i närheten av den fartuthållighet som jag har när jag är formtoppad inför ett maratonlopp, men om man beaktar hur det känns i kroppen och benen så är känslan faktiskt till och med bättre än under dessa perioder.

Men nu skall man inte bli alltför positiv. Jag är endast i början av min nya träningsperiod och de riktigt tuffa passen har inte ens börjat ännu, så jag hinner nog komma in i perioder av extrem trötthet ännu. Hursomhelst är det en underbar känsla att det flyter på och att motivationen är på topp. Det underlättar när jag skall påbörja den tuffa satsningen de närmaste månaderna.

PicsArt_1415952847273

Jag vaknade helt pigg redan halv sex och åt efter detta en rejäl frukost. Frukosten orsakar aldrig några problem för min mage även om jag beger mig iväg och springer genast efter. Ojdå, min klocka har ännu sommartid. Det måste fixas.

morgonpass 3 14.11.2014Efter ett 13 km långt löppass anlände jag till gymmet.

morgonpass 2 14.11.2014Gymselfie.

morgonpass 14.11.2014

Vid halv åtta var jag redo att påbörja mitt gympass.

morgonpass 5 14.11.2014

En av de relativt nya maskinerna vid gymmet som jag testade idag. Även om det dykt upp nya alternativ bland gym här i Vasa, så är jag Wasa Sports Club trogen. Det beror förutom på läget, även på att de har det överlägset mångsidigaste utbudet av “maskiner” på WSC. Även de fina utrymmena gör att jag trivs utmärkt där.

PicsArt_1415953257658Klockan 9 var jag nyduschad och redo att ta tag i resten av uppgifterna för dagen. Nu lite “kontorssysslor” innan det bär av till stan för lunch och lite shopping. F-n vad mycket “selfies” i ett och samma inlägg. Det måste jag genast sluta med! 🙂

Join the Conversation

5 Comments

 1. Hej Benny!
  Grattis till ett fint morgonpass. Jag brukar vara ganska seg på morgnarna, men det sitter väl mest i skallen. 🙂 Du var ju i Barcelona i våras. Läste att du gillade hotellet. Minns du vad det hette? Och hur var det med tillgången till morgonmål och wi-fi?
  Lycka till med träningen inför Rotterdam!
  Ingo

  1. says: Benny

   Hej!

   Tackar! Du är ju väldigt tidigt ut på morgnarna, så alltför seg kan du ju inte vara. 🙂 Jo, vi var på Barcelona Marathon våren 2013. En härlig upplevelse som jag varmt kan rekommendera. Start- och målområdet är oerhört vackert och vad jag förstod av syrran var även banan i övrigt fin och hyfsat snabb. Jag såg inte så mycket annat än start- och målområdet när jag avbröt (skadad) efter 5 km.
   Då det gäller hotellet, så trivdes vi nog bra. Åtminstone jag är inte så krävande av mig. 🙂 Hotellet hette Hotel Acta BNC 40 och var beläget strax bredvid Las Ramblas. Frukosten var rätt sent på tävlingsdagen, men vi fick en “doggy bag” till kl. 5.30 när vi beställde från receptionen dagen innan. Wi-fi fanns nog på rummen, så där var det inga problem.
   Man skall dock inte låta sig luras av de fina bilderna från hotellet på nätet. Rummen var rätt små och hade väldigt ojämn kvalitet, framförallt gällande storleken. Skulle nog välja ett annat hotell om jag for till Barcelona på nytt, även om detta var helt ok. Framförallt skulle jag välja ett hotell som är lite närmare starten då detta ändå var ungefär 1,5 km därifrån. Men prisvärt var det ju nog och vi brukar ju inte spendera alltför mycket tid på hotellen under resorna.
   Lycka till med träningen inför Barcelona!

  1. says: Benny

   Jo, det finns säkert en hel del att välja på om man är såhär tidigt ute. Vi var nog ute och sprang på stranden några dagar. Tyvärr är det inte så varmt den årstiden att man behöver tänka på att sola, men jättefint område är det ju också i övrigt.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *