Mina upplevelser från senaste Stockholmsresan

antikvariat stockholm

Jag har varit igång och tränat rätt hyfsat normalt under den senaste veckan och jag skall se till att börja sammanfatta träningen snart här på bloggen. Innan dess återvänder jag dock till Stockholmsresan och mina upplevelser under denna.

Precis som jag skrev tidigare var det en mycket minnesvärd resa där jag framförallt försökte att nätverka under pressveckan. Det mest minnesvärda var ändå de besök som jag gjorde hos några företag under veckan.

Det är rätt utmanande att vara företagare inom denna bransch, men samtidigt är det väldigt inspirerande. Mer om mina tankar kring detta kan ni läsa i ett inlägg om att våga följa sina drömmar som jag skrev på min andra blogg Gentlemannaguiden igår.

Det är väldigt mycket att komma ihåg att göra under en dag och ofta kan det vara svårt att prioritera vad som är viktigast. I början är naturligtvis kassaflödet prioritetet nr. 1, men man vill ju även få ordning på allt annat som hör företagandet till. Dit hör bland annat att utarbeta en logo, visitkort och lite annat smått och gott. Men eftersom jag inte använder företagsnamnet för annat än fakturering just nu behöver dock inte företaget i sig marknadsföras och därför är detta inte brådskande. En preliminär logo har jag i alla fall fått fram:

Det återstår att se om denna verkligen kommer i bruk, men roligt är det i alla fall att hålla på och pröva sig fram lite under sin lediga tid.

Vi återvänder till Stockholmsresan. Under min första dag på plats deltog jag i visningen av Bukowskis Important Timepieces och passade samtidigt på att kolla runt på de tavlor och konstverk som fanns utställda inför auktionen Contemporary Art & Design som skulle äga rum samma dag som klockauktionen.

Det är alltid roligt att ta del av auktioner och varje gång lär man sig något nytt om klockor och konstverk. Trots att jag bevakat rätt många auktioner under de senaste åren blir jag alltid förvånad över prissättningen på vissa auktionsföremål. Men så finns det kanske inte något som heter “rätt pris” då det gäller ett auktionsföremål. Här spelar affektionsvärdet en avgörande roll och därför är det vara svårt att sätta pris på ett auktionsföremål.

Hur som helst blev tisdagens klockauktion en lyckad tillställning med nytt auktionsrekord för Bukowskis Important Timepieces. Tisdagen i övrigt spenderade jag till att nätverka på några kommunikationsbyråer.

På onsdagen var det dags för en av resans höjdpunkter med besök hos lyxklocktillverkaren Breitling. Mer om detta besök kan ni läsa på Gentlemannaguiden.

Det är ju rätt sällsynt med en egen märkesverkstad för lyxklockor i Norden. Det vanliga är att man hamnar att sända iväg dessa till utlandet där man i de flesta fall har fullständig service med alla delar tillgängliga. I de fall där det faktiskt finns märkesservice i de nordiska länderna handlar det oftast om märkesverkstäder där flera olika märken finns samlade under samma tak.

Jag har redan långt innan jag fick inbjudan till Breitling varit väldigt intresserad av märket och därför var det mycket intressant att äntligen få stifta närmare bekantskap med hur avancerat arbete som faktiskt ligger bakom ett mekaniskt urverk av denna kvalitet. De som undrar varför prislappen ligger på en helt annan nivå för dessa mekaniska urverk än för quartsur rekommenderas verkligen att besöka en märkesverkstad för mekaniskt kvalitetsur.

På torsdagen kom sedan min mest brådskande dag. Först ut var ett lunchevent för lanseringen av Highland Parks nyaste Twisted Tattoo, där jag alltså även passade på att skaffa min första tatuering.

Genast efter det hoppade jag i taxin och begav mig till nyöppnade NK Skrädderi, som återfått sin forna glans i och med sin flytt till Parkaden på andra sidan gatan om huvudbyggnaden.

Där fick jag tillfälle att träffa den i skrädderikretsar legendariska Frederik Andersen som berättade om bakgrunden till NK Skrädderi och konceptet med den nya tjänsten. Mer om detta kan ni läsa i ett inlägg som jag publicerade idag om mitt besök hos NK Skrädderi.

På NK Skrädderi tog Frederick Andersen även med van hand mått på mig och jag fick tillfälle att välja hur min måttsydda skjorta skulle se ut. Jag valde en klassisk ljusblå modell, med kraftigt uppbyggd krage och dubbel manschett.

Innan jag avslutade dagen på hotellet fick jag ännu möjlighet att träffa några av mina stilförebilder i Sverige hos Spoilconcept Communication. Per Nilsson är chefredaktör på modemagasinet för män King Magazine och har även nyss släppt en ny bok som går under namnet Stilfullt : klä dig och för dig som en man. 112 frågor och svar.

Som parentes kan också nämnas att hans bok Snyggt : en stilguide för män var den allra första stilboken för män jag köpte när den kom ut år 2001. Sedan dess har jag köpt många stil- och inspirationsböcker om mode för män, men det är ändå något speciellt med den allra första boken i ämnet. Delvis kan jag skylla på denna för mitt stora modeintresse. 🙂 Den andra herren på bilden är modefotografen Milad Abedi, som är känd för sin speciella och unika klädstil.

Tidigt på fredag var det sedan dags att återvända till Finland, många erfarenheter rikare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *