Min nya förening!

Nu har jag äntligen hittat en förening att representera under år 2013 och valet föll på IF Femman. Jag känner inte speciellt väl till friidrottssidan hos någon av de lokala föreningarna i Vasa och dess omnejd eftersom jag endast spelat fotboll sedan 16-års åldern. Men av det jag läst och hört verkar föreningen riktigt bra skött och det skall bli riktigt roligt att få tävla i en förening igen.

if femman

Senast jag tävlat i friidrott var i IK Falkens orange-svarta dräkt, men om jag minns rätt slutade jag med löpningen redan i 14-års åldern eftersom fotbollen och ishockeyn tog alltför mycket av min tid. I fotboll har jag representerat desto fler föreningar i följande ordning; Esse IK, PeFF, Jaro, BK-IFK, NIK, JBK och Vifk. I ishockey var det IFK Lepplax och Jeppis Hockey Team som gällde.

Det finns en del fördelar med att tillhöra en förening, kanske främst kostnadsmässigt som t.ex. gällande hallavgifter och deltagaravgifter i tävlingar. Däremot tror jag inte att det påverkar mig speciellt mycket träningsmässigt eftersom jag ändå kör enligt mitt egen schema och oftast tillsammans med min syster. När det gäller tävlingar är det en annan sak och man blir säkert involverad och framförallt informerad om aktuella tävlingar på ett helt annat sätt än vad som skulle ha varit fallet i övrigt.

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Bennysjo

      Oj, ursäkta mitt misstag. Jag skall genast lägga till EIK. 🙂 Det var ju faktiskt min fostrarförening och orsaken till att jag i tiden började med fotbollen 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *