Min 37:e födelsedag

I allmänhet brukar jag väl tycka att det börjar räcka med födelsedagar vid denna ålder, men jag kan ändå tycka att det känns rätt skönt att ha uppnått denna mogna ålder. Jag vet inte exakt vad det beror på, men jag har en teori om att det beror på att man vid denna ålder oftast lärt känna sig själv så bra att man vet vad man trivs med att göra på dagarna. Det gör att jag nuförtiden har enklare att välja bort aktiviteter som tar onödig energi i mitt liv och kan fokusera på att njuta av livet.

Min födelsedag hittills har både haft positiva och negativa inslag. Om jag börjar från det negativa så är bilen den stora negativa överraskningen för dagen. Bilen blev ju inlagd på verkstaden i måndags och igår skulle den ha varit klar för avhämtning till det förmånliga priset av 700 euro. Just när jag var på väg att köra hem med den kom dock en annan kille från verkstaden och meddelade att handbromsen ännu behövde fixas. Nåja, ingen fara tänkte jag. Då kan jag ju boka besiktning tills idag så att jag kan köra dit genast efter att jag hämtat den från verkstaden.

Ännu en hundralapp fattigare drog jag således iväg från bilverkstaden till besiktningen för en rutinkontroll…trodde jag. Det visade sig nämligen att den besiktningsman som tidigare underkänt min bil hade missat att även framhjulen hade samma problem som just blivit fixade på bakhjulen. Den nya besiktningsmannen var så snäll att han utfärdade körtillstånd hem och till verkstaden, men i övrigt är den alltså i körförbud. Så nu får jag beställa en ny tid till verkstaden för att få bilen i körskick. Med tanke på att jag egentligen inte behöver bil kan det kännas lite onödigt med allt detta springande för att få bilen i skick. Dessutom landar säkert räkningen på närmare 2000 euro innan allt är fixat med bärgning, reparationer och besiktningsavgifter…

Nåja, sedan det positiva. När jag kom hem hade Heidi gjort i ordning några riktigt fina presenter, med bland annat ett presentkort till massage. Det var en av de bästa presenter jag kunde få med tanke på att jag aldrig själv kommer mig till att boka tid till massage, även om mina ben skriker efter behandling. Dessutom fick jag en prenumeration på Runner’s World av mamma och syrran. En annan sak som jag aldrig kommit mig för att genomföra, även om jag i flera års tid köpt nästan varje lösnummer.

Detta höjde naturligtvis mitt humör rätt ordentligt. Nu blir det snart födelsedagsmiddag på Kantarellis tillsammans med Heidis bror, mamma och hennes sambo. Heidis mamma har nämligen också födelsedag idag.

Idag har jag haft träningsledigt. Igår körde jag lite backlöpning tillsammans med syrran. Vi började med en uppvärmning på 6 km och drog sedan 10×250 meter i brant backe. Totalt blev det 4,5 km backlöpning. Vi avslutade löppasset med en nedjoggning på 4 km. Totalt blev det alltså 14,5 km löpning igår.

PicsArt_1391700671086
Jag är inte så speciellt förtjust i tårta, så därför önskade jag mig en fastlagsbulle till födelsedagen istället.

Join the Conversation

6 Comments

  1. says: Benny

   Tack så mycket! 🙂 Vi brukar göra backlöpningen vid Smedsby. Jag är inte riktigt säker på om det hör till Böle-området, men det finns i alla fall två stycken backar där. Den ena är lång och flack, medan den andra är lite brantare och kortare. Riktigt bra backar för backlöpning!

 1. says: Heidi

  Ah, i “Böle-svackon” 😀 Jag brukar också springa där då vägarna är bara men nu har jag tagit gör givet att det skulle vara för halt för backträning.

  1. says: Benny

   Jo, “Böle-svackon” var namnet. 🙂 Det var en Korsholmare som nämnde det åt mig ifjol, men jag hann glömma det… Jag har inte själv heller gjort speciellt många backpass i vinter då dessa inte ingår i mitt maratonprogram, men förra onsdags gick det i alla fall riktigt bra att springa i backen. Inte alls så halt som man kunde tro. Dessutom har jag märkt att det rätt sällan är riktigt halt i “Böle-svackon”. Det brukar vara rätt bra sandat där och dessutom är det öppet där så snön smälter snabbt undan.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *